Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKararmayan ayva reçelinin püf noktasıymış! Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5KARARMAYAN AYVA REÇELİNİN SIRRI

KARARMAYAN AYVA REÇELİNİN SIRRI

Ayva reçelinin rengini parlak ve doğal tutmanın en etkili yollarından biri, kaynama sırasında bir tatlı kaşığı limon tuzu ya da taze limon suyu eklemektir. Limon, doğal bir antioksidan görevi görerek meyvenin oksitlenmesini engeller ve reçelin rengini korumasına yardımcı olur. Bu basit yöntemle reçeliniz hem daha canlı hem de iştah açıcı bir görünüme kavuşur.

3/5REÇELİN TADI VE RENGİ İÇİN DOĞRU PİŞİRME TEKNİKLERİ

REÇELİN TADI VE RENGİ İÇİN DOĞRU PİŞİRME TEKNİKLERİ

Ayva reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da doğru pişirme teknikleridir. Reçeli kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmak, meyvenin eşit şekilde pişmesini sağlar ve kararmayı önler. Ayvaları dilimledikten hemen sonra kararmaması için suya koyabilir ve içine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

4/5AYVA ÇEKİRDEĞİYLE DOĞAL RENK VE KIVAM YAKALAYIN

AYVA ÇEKİRDEĞİYLE DOĞAL RENK VE KIVAM YAKALAYIN

Ayva reçeli yapımında ayva çekirdeklerini kullanmayı ihmal etmeyin! Çekirdekler, reçele doğal bir kırmızımsı renk verir ve kıvamını artırır. Pişirme sırasında ayvaların arasına birkaç ayva çekirdeği eklemek, hem doğal bir görünüm sağlar hem de reçelin lezzetini güçlendirir.

5/5Kararmayan ayva reçelinin püf noktasıymış Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı ekleyin

Reçel kaynama sırasında sık sık kontrol edilmeli ve kıvamı istenilen yoğunluğa geldiğinde ocaktan alınmalıdır. Cam kavanozlara sıcakken doldurulan reçel, kapağı kapatıldıktan sonra ters çevrilerek dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu yöntemle reçeliniz hem uzun süre dayanacak hem de lezzetini koruyacaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar 2025 Sağlık raporu ücretleri
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar? 2025 Sağlık raporu ücretleri
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı? Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar? İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman
LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman?
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik