Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYemek tarifleri: Kavun dolması tarifi | Kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye aittir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/4KAVUN DOLMASI TARİFİ - MALZEMELERİ

KAVUN DOLMASI TARİFİ - MALZEMELERİ

1 adet orta boy kışlık kavun

Kavunlu sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fiske dereotu
1 fiske maydanoz
1 kahve fincanı sıcak su

3/4İç harcı için:

İç harcı için:

2 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı badem, antep fıstığı, kuş üzümü
450 gram dana kıyma
1 kahve fincanı baldo pirinç
1 fiske dereotu ya da maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz kişniş, yenibahar

4/4KAVUN DOLMASI YAPILIŞI

KAVUN DOLMASI YAPILIŞI

1. adım: Orta boy kavunun baş kısımlarını kesin, dik bir şekilde ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini ayırın. Kaşıkla kavunun içini oyup çıkan parçayı ayrı bir kaba alın.

2. adım: Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

3. adım: Önceden sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademi ve antep fıstığını ekleyin az daha pişirmeye devam edin.

4. adım: Sıcak suda beklettiğiniz için şişen kuru üzümleri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıymayı tavaya koyup ezerek kavurun. Sıcak suda kaynatılıp süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika daha pişirmeye davam edin.

5. adım: İnce ince kıyılan maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra acele etmeden karıştırın. Tuz, karabiber, toz kişniş ve yenibaharı da ekleyip ve karıştırmaya devam edin.

6. adım: Kavunun içini hazırladığınız harçla doldurun fırın tepsisine yerleştirin. Fırınınızı 10 dereceye ayarlayın ve 20 dakika kadar pişirin.

7. adım: 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ayırdığınız kavunu ekleyin ve karıştırın bir fiske kıyılmış dereotunu ve maydanozu da ekleyin ve ezerek karıştırmaya devam edin.

8.adım: Suyu ilave edin tavanın altını kısıp kavunlar eriyene kadar karışımı pişirmeye devam edin

Son adım: Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 3 Temmuz 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 3 Temmuz 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor?
Emekli maaşı ne kadar oldu, en düşük emekli maaşına zam gelecek mi, son durum ne Emekli maaşı zammı son tahminler
Emekli maaşı ne kadar oldu, en düşük emekli maaşına zam gelecek mi, son durum ne? Emekli maaşı zammı son tahminler
SON DAKİKA SON DEPREMLER: 2 Temmuz 2025 AFAD/Kandilli deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
SON DAKİKA SON DEPREMLER: 2 Temmuz 2025 AFAD/Kandilli deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
Yeni Kira Artış Oranı Temmuz 2025: Kira zammı ne zaman açıklanacak TEFE-ÜFE Kira artış oranı hesaplama
Yeni Kira Artış Oranı Temmuz 2025: Kira zammı ne zaman açıklanacak? TEFE-ÜFE Kira artış oranı hesaplama
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik