Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKırmızı et kaya gibi oluyorsa yöntemi çok basit! Bu malzemeyi en son ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6ETİN MARİNASYONU

ETİN MARİNASYONU

Kırmızı etin yumuşak olmasını sağlamak için pişirme öncesinde marinasyon çok önemlidir. Yoğurt, limon suyu veya sirke gibi asitli malzemelerle hazırlanan marinasyon karışımı, etin liflerini yumuşatarak daha kolay pişmesini sağlar. Etinizi en az birkaç saat, tercihen bir gece önceden marine etmek, pişirme sonrası yumuşacık bir et elde etmenize yardımcı olacaktır.

4/6DÜŞÜK ISIDA UZUN SÜRE PİŞİRME

DÜŞÜK ISIDA UZUN SÜRE PİŞİRME

Kırmızı etin sertleşmesini önlemenin bir diğer yolu, düşük ısıda uzun süre pişirmektir. Düşük ısıda pişirme, etin yavaş yavaş yumuşamasını sağlar ve lezzetini korur. Etin içi iyice pişene kadar kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Bu yöntem, özellikle büyük et parçalarını pişirirken idealdir.

5/6ETİN DOĞRU DİNLENDİRİLMESİ

ETİN DOĞRU DİNLENDİRİLMESİ

Et pişirildikten sonra hemen servis edilmesi, sertleşmesine yol açabilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, etin 5-10 dakika dinlenmesine izin vermek önemlidir. Bu dinlenme süresi, etin içinde sıkışan suyun eşit şekilde dağılmasına yardımcı olur ve daha yumuşak bir doku kazandırır.

6/6LİMON VE ZENCEFİL MUCİZESİ

LİMON VE ZENCEFİL MUCİZESİ

Etin yumuşaması için kullanılan bir diğer doğal yöntem, limon suyu ve zencefildir. Limon suyu, etin liflerini kırarak daha kolay pişmesini sağlarken, zencefil de doğal bir yumuşatıcıdır. Etinizi pişirmeden önce limon suyu ve rendelenmiş zencefille ovup birkaç saat bekletmek, etin hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Arıları evden uzak tutan yöntemler Pencerenin önünden bile geçemeyecekler
Arıları evden uzak tutan yöntemler! Pencerenin önünden bile geçemeyecekler
SON TAHMİNİ HESAP 📍 2025 Temmuz Memur zammı ne kadar olacak Kesin memur zammı ne zaman, saat kaçta açıklanacak
SON TAHMİNİ HESAP 📍 2025 Temmuz Memur zammı ne kadar olacak? Kesin memur zammı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Köylülerin uyguladığı taktik Ekşimeyen biber salçasının püf noktası
Köylülerin uyguladığı taktik! Ekşimeyen biber salçasının püf noktası
YEPYENİ 27 HAZİRAN BİM AKTÜEL İNDİRİMLERİ BİM 27 Haziran Cuma aktüel kataloğunda hangi ürünler var Bambu Sunum Tabağı Seti, Dekorlu Kavanoz, 6+1 Pasta Servis Seti, Un Eleği, Oyuncak Kutusu, Kaşıklı Bebek Termosu...
YEPYENİ 27 HAZİRAN BİM AKTÜEL İNDİRİMLERİ! BİM 27 Haziran Cuma aktüel kataloğunda hangi ürünler var? Bambu Sunum Tabağı Seti, Dekorlu Kavanoz, 6+1 Pasta Servis Seti, Un Eleği, Oyuncak Kutusu, Kaşıklı Bebek Termosu...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik