Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKıyır kıyır kurabiyenin püf noktası! Ağzınızda un ufak olacak, haftalarca bayatlamayacak
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/10UN VE YAĞ ORANI DENGESİ

UN VE YAĞ ORANI DENGESİ

Kurabiyenin kıyır kıyır olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri un ve yağ oranıdır. Hamurun kıvamını mükemmel hale getirmek için kullanılan yağ, tereyağı ya da margarin olabilir, ancak tereyağı kurabiyeye hem lezzet hem de daha kıyır bir doku kazandırır. Yağın oda sıcaklığında yumuşak olması ve unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol etmek, ideal sonuç almanızı sağlar.

3/10NİŞASTA EKLEYEREK DAĞILAN DOKU

NİŞASTA EKLEYEREK DAĞILAN DOKU

Kurabiyelerin ağızda dağılmasını sağlamak için un miktarına ek olarak bir miktar nişasta kullanmak harika bir fikir. Nişasta, hamura hafiflik katar ve kurabiyelerin daha kıyır kıyır olmasını sağlar. Hamurunuza ekleyeceğiniz 2-3 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası, kurabiyelerinizin kıvamını mükemmelleştirecektir.

4/10HAFİF YOĞURMA TEKNİĞİ

HAFİF YOĞURMA TEKNİĞİ

Kurabiye hamurunu yoğururken dikkatli olmak, kıyırlığını kaybetmemesi açısından önemlidir. Hamuru fazla yoğurmak, kurabiyenin sert olmasına neden olabilir. Hamuru sadece birleşene kadar yoğurmak, yumuşak ve kıyır kıyır bir doku için yeterli olacaktır. Hafifçe toparladığınız hamuru fazla yoğurmadan şekil vermeye özen gösterin.

5/10ŞEKER KULLANIMI

ŞEKER KULLANIMI

Kurabiyenin dokusunu belirleyen bir diğer önemli malzeme ise şekerdir. Pudra şekeri, kurabiyenin daha ince dokulu ve kıyır kıyır olmasını sağlar. Toz şeker ise kurabiyenin dışının hafif sertleşmesine ve içinin yumuşak kalmasına yardımcı olur. Pudra şekeri kullanarak daha pürüzsüz ve ağızda dağılan kurabiyeler elde edebilirsiniz.

6/10SIRRINDA TEREYAĞININ ÖNEMİ

SIRRINDA TEREYAĞININ ÖNEMİ

Tereyağının kalitesi ve kullanımı, kıyır kıyır kurabiyeler için oldukça önemlidir. Oda sıcaklığında bekletilmiş, yumuşamış tereyağı kullanmak hem lezzeti artırır hem de dokuyu mükemmelleştirir. Tereyağı soğuksa kurabiyenin kıvamını bozar, bu yüzden tereyağını kullanmadan önce iyice yumuşadığından emin olun.

7/10HAMURUN DİNLENDİRİLMESİ

HAMURUN DİNLENDİRİLMESİ

Hamuru buzdolabında dinlendirmek, kurabiyelerin pişerken yayılmasını ve şeklini korumasını sağlar. Bu aynı zamanda kıyır kıyır yapıyı destekler. Hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu, hem hamurun toparlanmasını hem de kurabiyelerin daha iyi şekil almasını sağlar.

8/10DOĞRU PİŞİRME SÜRESİ VE ISISI

DOĞRU PİŞİRME SÜRESİ VE ISISI

Kurabiyelerin kıyırlığını kaybetmeden mükemmel bir şekilde pişmesi için fırın ısısı ve pişirme süresi çok önemlidir. Fırını önceden ısıtmak ve kurabiyeleri fazla pişirmemek gerekir. Fırını 160-170°C’ye ayarlayıp kurabiyeleri 12-15 dakika arası pişirmek yeterli olacaktır. Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak olabilir ama soğudukça sertleşeceklerdir.

9/10UZUN SÜRE TAZE KALMASI İÇİN SAKLAMA YÖNTEMİ

UZUN SÜRE TAZE KALMASI İÇİN SAKLAMA YÖNTEMİ

Kurabiyelerinizin haftalarca bayatlamadan taze kalmasını istiyorsanız, doğru şekilde saklamanız çok önemlidir. Kurabiyeleri hava almayan kaplarda saklamak, tazeliklerini korumak açısından etkilidir. Kurabiyeleri cam ya da metal kaplarda, kilitli poşetlerde saklayarak uzun süre çıtırlıklarını koruyabilirsiniz.

10/10TARÇIN VE VANİLYA GİBİ LEZZET KATAN EKSTRA MALZEMELER

TARÇIN VE VANİLYA GİBİ LEZZET KATAN EKSTRA MALZEMELER

Kurabiyelere ekstra lezzet katmak için tarçın, vanilya, limon kabuğu rendesi veya kakao ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler hem lezzeti artırır hem de kıyır kıyır dokuyu destekler. Farklı aromalar denemek, klasik kurabiyelere yeni bir boyut kazandırır.

EN ÇOK OKUNANLAR
2025 Ehliyet Sağlık Raporu Ücreti: Ehliyet için sağlık raporu ücretli mi, paralı mı oldu Sürücü belgesi için sağlık raporu ücretli mi oldu
2025 Ehliyet Sağlık Raporu Ücreti: Ehliyet için sağlık raporu ücretli mi, paralı mı oldu? Sürücü belgesi için sağlık raporu ücretli mi oldu?
2025 Ehliyet Yenileme Son Tarihi: Ehliyet yenileme eski tip sürücü belgesi ücreti ve gerekli evraklar neler
2025 Ehliyet Yenileme Son Tarihi: Ehliyet yenileme eski tip sürücü belgesi ücreti ve gerekli evraklar neler?
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler Eski ehliyetler için son gün ne zaman Ehliyet yenileme nasıl yapılır
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler! Eski ehliyetler için son gün ne zaman? Ehliyet yenileme nasıl yapılır?
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik