01.08.2023 - 16:03 | Son Güncellenme:
Kofik dolması tarifi Masterchef fragmanında yer aldı. Yarışmacılar dolma tarifleri ile düello yapacaklar. İzleyiciler kofik kelimesinin anlamı ve kofik dolması malzemelerini merak ediyorlar. Peki kofik dolması nasıl yapılır? İşte kofik dolması malzemeleri...
Kofik içi boş olan ya da kurutulmuş patlıcan, biber anlamındadır.
Ekin Eylem Ulaş'ın Milliyet'teki kofik dolması tarifi şu şekilde;
- Kuru biber 4 adet
- Kuru patlıcan 4 adet
- Dana kıyma 250 gr
- Pirinç 1 su bardağı
- Haşlanmış nohut 1 su bardağı
- Domates salçası 1 tatlı kaşığı
- Biber salçası 1 yemek kaşığı
- Kuru soğan 1 adet
- Sarımsak 3 diş
- Kuru nane 1 tatlı kaşığı
- Kuru kekik 1 çay kaşığı
- Sumak 1 çay kaşığı
- Pul biber 1 çay kaşığı
- Karabiber
- Tuz
Sos için...
- Salça
- Nar ekşisi
- Tuz
- Su
Hazırlanışı
Kuru soğanı ve soğanı teknik tabir ile fine brunoaz yani mutfakta sıçan dişi dediğimiz çok ince kıyılmak üzere doğruyoruz. Sonra tümmalzemeleri çiğden karıştırarak iç harcımızı elde ediyoruz. Bu sırada kuru sebzelerimizi kaynar suda 5 dakika kadar haşlıyoruz.
Haşlanmış olan sebzeleri üzerinde 1 parmak genişliği kalacak kadar boşluk bırakıp ağızlarını büzerek kapatıp tencereye diziyoruz. Su, salça, nar ekşisi ve tuz ile hazırladığımız sosumuzu dolmaların üzerini biraz geçecek kadar tencereye döküyoruz.
Yaklaşık yarım saat kadar suyunu da kontrol ederek pişiriyoruz.