Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKROKAN BUSH YAPILIŞI | Krokan Bush malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Fransız mutfağının sevilen tatlısı Krokan Bush tarifi...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3KROKAN BUSH MALZEMELERİ VE TARİFİ...

KROKAN BUSH MALZEMELERİ VE TARİFİ...

Kreması için:

100 gr şeker

4 adet yumurta sarısı

5 gr vanilin

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 yemek kaşığı tereyağı

500 gr süt

Hamuru için:

200 gr tereyağı

450 gr su

310 gr un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

10 adet yumurta

Karamel için:

600 gr şeker

120 gr su

3/3KROKAN BUSH YAPILIŞI | Krokan Bush malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır Fransız mutfağının sevilen tatlısı Krokan Bush tarifi...

Krokan bush; şu hamuru, krema ve karamel ile hazırlanıyor.

Krokan Bush hamuru yapmak için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker ile beraber kaynaması gerekiyor. Daha sona ise kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurulma işlemi yapılıyor.

Ardından tencerinin altını kapattıktan ılıması bekleniyor ve hamur ılıdığı zaman tek tek yumurtaları çırparak hamura ekleniyor.

Hamuru olduktan sonra ise hamur bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt bulunan tepsiye hamuru eşit büyüklüklerde sıkın.

190 derecede 35 dakika pişirin.

Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencere kıvam alması sağlanır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır.

Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin.

Şu hamurlarının delik açarak kremayı şu hamurunun içine sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
Muharrem ayı 1. gün ne zaman, son gün hangi tarih 2025 Muharrem ayı orucu var mı, kaç gün, hangi günler ve neden tutulur, kuranda geçiyor mu
Muharrem ayı 1. gün ne zaman, son gün hangi tarih? 2025 Muharrem ayı orucu var mı, kaç gün, hangi günler ve neden tutulur, kuranda geçiyor mu?
Muharrem ayı mesajları 2025 || Resimli Muharrem ayı sözleri
Muharrem ayı mesajları 2025 || Resimli Muharrem ayı sözleri
9 ilde 643 konut ve 232 iş yeri satılacak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açık artırma ne zaman Ödeme planı nasıl
9 ilde 643 konut ve 232 iş yeri satılacak! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açık artırma ne zaman? Ödeme planı nasıl?
TCMB 📌 Enflasyon Haziran 2025 ne zaman, saat kaçta açıklanacak Son dakika Haziran ayı enflasyon beklentisi nedir
TCMB 📌 Enflasyon Haziran 2025 ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Son dakika Haziran ayı enflasyon beklentisi nedir?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik