Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKuru fasulye dağılıyorsa çözümü çok basit! Ne karbonat ne de kimyon meğer sırrı buymuş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/71. KURU FASULYELERİ ÖNCEDEN SUDA BEKLETİN

1. KURU FASULYELERİ ÖNCEDEN SUDA BEKLETİN

Kuru fasulyenin dağılmadan pişmesi için ilk adım, fasulyeleri bir gece önceden suya koymaktır. Bu işlem fasulyelerin yumuşamasını sağlar ve pişirme süresini kısaltır. Suda bekletilen fasulyeler, pişerken daha kolay yumuşar ve kabukları daha az çatlar.

3/72. KAYNAMA ESNASINDA 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİN

2. KAYNAMA ESNASINDA 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİN

Fasulyelerin dağılmasını önlemek için pişirme aşamasında 1 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz. Şeker, fasulyelerin bütünlüğünü korumasına yardımcı olur ve lezzetini artırır. Aynı zamanda şeker, pişirme suyunun pH dengesini düzenleyerek fasulyelerin daha iyi kıvam almasını sağlar.

4/73. SODA VEYA KARBONAT KULLANMAKTAN KAÇININ

3. SODA VEYA KARBONAT KULLANMAKTAN KAÇININ

Kimi tariflerde kuru fasulye yumuşatmak için karbonat ya da soda kullanılması önerilir. Ancak bu yöntem fasulyelerin kabuklarını çatlatabilir ve dağılmalarına yol açabilir. Fasulyelerin dağılmasını önlemek istiyorsanız, karbonat ya da soda eklemekten kaçının.

5/74. KURU FASULYEYİ KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

4. KURU FASULYEYİ KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Kuru fasulyenin dağılıp ezilmemesi için pişirme sırasında ocağın altını kısarak yavaş yavaş pişirin. Yüksek ısıda pişirme, fasulyelerin dışının hızlıca yumuşayıp dağılmasına neden olabilir. Kısık ateşte pişirilen fasulyeler, içleri tamamen pişerken dış yapıları dağılmadan korunur.

6/75. ASİT İÇEREN MALZEMELERİ SON AŞAMADA EKLEYİN

5. ASİT İÇEREN MALZEMELERİ SON AŞAMADA EKLEYİN

Kuru fasulye yemeği yaparken genellikle domates veya salça kullanılır. Ancak domates ve salçadaki asit, fasulyelerin sertleşmesine neden olabilir. Bu yüzden domates veya salçayı pişirmenin son aşamalarında ekleyerek fasulyelerin kıvamını koruyabilirsiniz.

7/76. SIK SIK KARIŞTIRMAKTAN KAÇININ

6. SIK SIK KARIŞTIRMAKTAN KAÇININ

Kuru fasulye yemeği pişerken sık sık karıştırmak, fasulyelerin dağılmasına neden olabilir. Fasulyeleri yalnızca gerekli durumlarda karıştırarak bütünlüklerini koruyabilirsiniz. Tencerenin kapağını aralık bırakarak buharın dağılmasını sağlamak da dağılmayı önler.

EN ÇOK OKUNANLAR
ÖSYM YKS TYT SORU VE CEVAPLARI 2025 | YKS TYT soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı mı, bugün yayımlanır mı
ÖSYM YKS TYT SORU VE CEVAPLARI 2025 | YKS TYT soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı mı, bugün yayımlanır mı?
İSTANBUL KARNE ETKİNLİKLERİ 21 HAZİRAN 🌲 Ücretsiz karne günü etkinlikleri neler İBB Kemerburgaz karne şenliği 2025
İSTANBUL KARNE ETKİNLİKLERİ 21 HAZİRAN 🌲 Ücretsiz karne günü etkinlikleri neler? İBB Kemerburgaz karne şenliği 2025
YKS YORUMLARI 2025 ✍️ YKS TYT zor muydu, kolay mıydı YKS Türkçe ve Matematik soruları nasıldı
YKS YORUMLARI 2025 ✍️ YKS TYT zor muydu, kolay mıydı? YKS Türkçe ve Matematik soruları nasıldı?
YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2025 ÖSYM YKS TYT AYT sonuç tarihi belli mi ÖSYM YKS takvimi
YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2025? ÖSYM YKS TYT AYT sonuç tarihi belli mi? ÖSYM YKS takvimi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik