Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKuru fasulye dağılıyorsa çözümü çok basit! Ne karbonat ne de kimyon meğer sırrı buymuş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/72. KAYNAMA ESNASINDA 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİN

2. KAYNAMA ESNASINDA 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER EKLEYİN

Fasulyelerin dağılmasını önlemek için pişirme aşamasında 1 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz. Şeker, fasulyelerin bütünlüğünü korumasına yardımcı olur ve lezzetini artırır. Aynı zamanda şeker, pişirme suyunun pH dengesini düzenleyerek fasulyelerin daha iyi kıvam almasını sağlar.

4/73. SODA VEYA KARBONAT KULLANMAKTAN KAÇININ

3. SODA VEYA KARBONAT KULLANMAKTAN KAÇININ

Kimi tariflerde kuru fasulye yumuşatmak için karbonat ya da soda kullanılması önerilir. Ancak bu yöntem fasulyelerin kabuklarını çatlatabilir ve dağılmalarına yol açabilir. Fasulyelerin dağılmasını önlemek istiyorsanız, karbonat ya da soda eklemekten kaçının.

5/74. KURU FASULYEYİ KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

4. KURU FASULYEYİ KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Kuru fasulyenin dağılıp ezilmemesi için pişirme sırasında ocağın altını kısarak yavaş yavaş pişirin. Yüksek ısıda pişirme, fasulyelerin dışının hızlıca yumuşayıp dağılmasına neden olabilir. Kısık ateşte pişirilen fasulyeler, içleri tamamen pişerken dış yapıları dağılmadan korunur.

6/75. ASİT İÇEREN MALZEMELERİ SON AŞAMADA EKLEYİN

5. ASİT İÇEREN MALZEMELERİ SON AŞAMADA EKLEYİN

Kuru fasulye yemeği yaparken genellikle domates veya salça kullanılır. Ancak domates ve salçadaki asit, fasulyelerin sertleşmesine neden olabilir. Bu yüzden domates veya salçayı pişirmenin son aşamalarında ekleyerek fasulyelerin kıvamını koruyabilirsiniz.

7/76. SIK SIK KARIŞTIRMAKTAN KAÇININ

6. SIK SIK KARIŞTIRMAKTAN KAÇININ

Kuru fasulye yemeği pişerken sık sık karıştırmak, fasulyelerin dağılmasına neden olabilir. Fasulyeleri yalnızca gerekli durumlarda karıştırarak bütünlüklerini koruyabilirsiniz. Tencerenin kapağını aralık bırakarak buharın dağılmasını sağlamak da dağılmayı önler.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sistina Şapelinden çıkan beyaz duman nedir ve ne anlama gelir Sistina Şapeli nerede, bacadan beyaz duman çıkması ne demek
Sistina Şapeli'nden çıkan beyaz duman nedir ve ne anlama gelir? Sistina Şapeli nerede, bacadan beyaz duman çıkması ne demek?
SON DAKİKA YENİ PAPA BELLİ OLDU Yeni Papa kim oldu ve seçildi mi Vatikandan beyaz duman yükseldi
SON DAKİKA YENİ PAPA BELLİ OLDU! Yeni Papa kim oldu ve seçildi mi? Vatikan'dan beyaz duman yükseldi!
SÜPER LOTO AÇIKLANIYOR | 8 Mayıs 2025 Perşembe Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu mu ve nasıl sorgulanır Süper Loto sorgulama ekranı
SÜPER LOTO AÇIKLANIYOR | 8 Mayıs 2025 Perşembe Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu mu ve nasıl sorgulanır? Süper Loto sorgulama ekranı
AVRUPA LİGİ YARI FİNAL MAÇI ŞİFRESİZ 📢 Bodo/Glimt-Tottenham yarı final rövanş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda Muhtemel 11ler...
AVRUPA LİGİ YARI FİNAL MAÇI ŞİFRESİZ! 📢 Bodo/Glimt-Tottenham yarı final rövanş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel 11'ler...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik