Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKuru fasulye ıslatırken içine 1 kaşık ekleyin! Gazını alıyor dağılmadan daha iyi pişiriyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/7FASULYEYİ ISLATMANIN ÖNEMİ

FASULYEYİ ISLATMANIN ÖNEMİ

Kuru fasulyenin gaz yapıcı etkisini azaltmanın ilk adımı, pişirmeden önce doğru şekilde ıslatmaktır. Islatma işlemi, fasulyenin içindeki şekerlerin ve gaz yapan maddelerin büyük bir kısmını dışarı atmasına yardımcı olur. Bu işlem hem daha sağlıklı bir tüketim sağlar hem de fasulyenin daha iyi pişmesine olanak tanır.

3/7SIRRI: BİR KAŞIK KARBONAT EKLEMEK

SIRRI: BİR KAŞIK KARBONAT EKLEMEK

Fasulye ıslatırken suya bir kaşık karbonat eklemek, gaz sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırır. Karbonat, fasulyenin sert yapısını yumuşatarak hem daha hızlı pişmesini sağlar hem de dağılmasını önler. Bu yöntemle pişirdiğiniz fasulyeler hem daha lezzetli olur hem de sindirimi kolaylaşır.

4/7KARBONAT NEDEN ETKİLİ

KARBONAT NEDEN ETKİLİ?

Karbonat, suyun pH seviyesini artırarak fasulyenin kabuğunda bulunan sertleşmeyi engeller. Bu sayede fasulyeler, pişirme sırasında hem yumuşak kalır hem de dağılmadan şekillerini korur. Ayrıca, karbonatın fasulye üzerindeki etkisi, gaz yapan maddeleri parçalayarak sindirimi kolaylaştırır.

5/7ISLATMA SUYUNU DÖKÜN

ISLATMA SUYUNU DÖKÜN

Fasulyeyi karbonatlı suyla ıslattıktan sonra, bu suyu mutlaka dökün ve fasulyeleri durulayın. Bu işlem, gaz yapan maddelerin tamamen uzaklaştırılmasını sağlar. Ardından, fasulyeleri taze suyla pişirmeye başlayabilirsiniz.

6/7DAHA LEZZETLİ SONUÇLAR İÇİN EK İPUÇLARI

DAHA LEZZETLİ SONUÇLAR İÇİN EK İPUÇLARI

Fasulyelerinizi ıslatma süresini 8-12 saat arasında tutun. Bu, fasulyelerin tamamen şişmesini ve pişmeye hazır hale gelmesini sağlar.

Pişirme sırasında tuzu en son ekleyin. Tuz, fasulyelerin sertleşmesine neden olabilir.

Daha yoğun bir aroma için pişirme suyuna defne yaprağı veya kereviz sapı gibi doğal malzemeler ekleyebilirsiniz.

7/7KARBONATSIZ ALTERNATİFLER

KARBONATSIZ ALTERNATİFLER

Karbonat kullanmak istemiyorsanız, suya birkaç damla limon suyu veya elma sirkesi ekleyerek benzer bir etki elde edebilirsiniz. Bu malzemeler de fasulyenin yumuşamasına ve gaz yapıcı maddelerin azalmasına yardımcı olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Vizyona Girecek Filmler 20 Haziran 2025: Bu Hafta Vizyonda Ne Var Dramdan, Korkuya, Aksiyondan Komediye Sinemada Vizyona Girecek Filmler Listesi
Vizyona Girecek Filmler 20 Haziran 2025: Bu Hafta Vizyonda Ne Var? Dramdan, Korkuya, Aksiyondan Komediye Sinemada Vizyona Girecek Filmler Listesi
İkinci ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
İkinci ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
Bu seneki DGS sınav yerleri belli oldu mu DGS sınav giriş belgesi ne zaman, nereden açıklanır, nasıl alınır 2025 Dikey Geçiş Sınavı tarihi hangi ayda, hangi gün
Bu seneki DGS sınav yerleri belli oldu mu? DGS sınav giriş belgesi ne zaman, nereden açıklanır, nasıl alınır? 2025 Dikey Geçiş Sınavı tarihi hangi ayda, hangi gün?
Süre 5 gün > AÖF yaz okulu kayıt tarihleri 2025 ne zaman, nasıl yapılır Açıköğretim yaz okulu sınavı ne zaman
Süre 5 gün > AÖF yaz okulu kayıt tarihleri 2025 ne zaman, nasıl yapılır? Açıköğretim yaz okulu sınavı ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik