Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKurumayan tavuk göğsünün sırrıymış! 1 bardağı pamuk gibi yapıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5SÜTLÜ MARİNASYON YÖNTEMİ

SÜTLÜ MARİNASYON YÖNTEMİ

Tavuk göğsünü yumuşatmanın en etkili yollarından biri sütle marine etmektir. Sütün içeriğindeki laktik asit, etin liflerini gevşeterek pişirme sırasında kurumasını önler. Bunun için bir bardak sütü geniş bir kaba alın, içine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sarımsak tozu veya kekik ekleyin. Tavuk göğsünü bu karışımda en az iki saat, tercihen bir gece bekletin. Böylece et, sütü iyice içine çekecek ve piştiğinde yumuşacık olacaktır.

3/5LİMONLU VE YOĞURTLU ÖNERİ

LİMONLU VE YOĞURTLU ÖNERİ

Eğer sütün yerine farklı bir yöntem denemek isterseniz, yoğurt veya limon suyu da harika bir alternatif olabilir. Yoğurdun içeriğindeki doğal asitler ve enzimler, tavuğu yumuşatarak nemli kalmasını sağlar. Bir bardak yoğurdu biraz zeytinyağı ve baharatlarla karıştırıp tavuğu içinde bekletmek, mükemmel sonuçlar verecektir. Limon suyu ise hem lezzet katarken hem de etin sertleşmesini önleyen doğal bir asit görevi görür.

4/5DÜŞÜK ISIDA UZUN SÜRE PİŞİRİN

DÜŞÜK ISIDA UZUN SÜRE PİŞİRİN

Marine işleminin yanı sıra, tavuğu doğru sıcaklıkta pişirmek de büyük önem taşır. Yüksek ateşte hızlı pişirme, suyun hızla buharlaşmasına ve etin kurumasına neden olur. Bunun yerine, tavuk göğsünü düşük sıcaklıkta, orta ateşte ve mümkünse kapaklı bir tava veya fırın kabında pişirmek en iyisidir. Böylece et, suyunu kaybetmeden tam kıvamında pişecektir.

5/5ALÜMİNYUM FOLYO VE TEREYAĞI DOKUNUŞU

ALÜMİNYUM FOLYO VE TEREYAĞI DOKUNUŞU

Fırında pişiriyorsanız, tavuğun üzerine bir parça tereyağı ekleyip alüminyum folyoyla kapatmak, ekstra nem sağlayarak kurumayı önler. Son aşamada folyosuz olarak birkaç dakika pişirerek hafif bir kızarıklık elde edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
YKS kaç yanlış bir doğruyu götürüyor 2025 YKSde 4 yanlış mı 3 yanlış mı 1 doğruyu götürüyor
YKS kaç yanlış bir doğruyu götürüyor? 2025 YKS'de 4 yanlış mı 3 yanlış mı 1 doğruyu götürüyor?
2025 Üniversite Sınavı YKS YARINKİ İLK OTURUM SAAT KAÇTA başlayacak, sınavda kapılar kaçta kapatılıyor YKS sınav salonu giriş saati kaç
2025 Üniversite Sınavı YKS YARINKİ İLK OTURUM SAAT KAÇTA başlayacak, sınavda kapılar kaçta kapatılıyor? YKS sınav salonu giriş saati kaç?
YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı, siyah beyaz olur mu ÖSYM Üniversite sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı
YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı, siyah beyaz olur mu? ÖSYM Üniversite sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı?
YKS ilk kaç dakika çıkılmaz YKSde en erken kaçta çıkılır YKS son kaç dakika çıkılmaz
YKS ilk kaç dakika çıkılmaz? YKS'de en erken kaçta çıkılır? YKS son kaç dakika çıkılmaz?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik