Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKuruyan sucuk kızartmasına son! Yağ yerine 1 çay bardağı ekleyip kızartın
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6YAĞ YERİNE SU KULLANIN

YAĞ YERİNE SU KULLANIN

Sucuk kızartırken yağ yerine su kullanmak, hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar. Bunun için yapmanız gereken oldukça basit: Tavaya doğranmış sucukları koyduktan sonra üzerine 1 çay bardağı su ekleyin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini bekleyin. Su, sucukların içindeki baharatların daha iyi çözünmesini sağlayarak aromasını artırır. Ayrıca su buharı, sucukların kurumasını engelleyerek daha yumuşak ve sulu kalmasını sağlar.

3/6SUCUĞUN DOĞRU PİŞİRİLMESİ İÇİN ALTIN KURALLAR

SUCUĞUN DOĞRU PİŞİRİLMESİ İÇİN ALTIN KURALLAR

Sucuk kızartırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Sucukları yüksek ateşte pişirmek, dışının sertleşmesine neden olur. Kısık ateşte pişirmek ise yavaş yavaş içinin de ısınmasını ve suyunu kaybetmemesini sağlar.

4/6Kuruyan sucuk kızartmasına son Yağ yerine 1 çay bardağı ekleyip kızartın

Eğer su eklemek istemiyorsanız, sucuğun kendi yağını salmasını bekleyerek yağsız şekilde de kızartabilirsiniz. Ancak bu yöntemde dikkat edilmesi gereken nokta, yanmasını önlemek için sık sık çevirmektir. Soğuk tavaya sucukları koyup su ekleyerek pişirmeye başlamak, içindeki yağın yavaşça açığa çıkmasını ve daha lezzetli bir kıvam oluşmasını sağlar.

5/6YAĞSIZ KIZARTMANIN FAYDALARI

YAĞSIZ KIZARTMANIN FAYDALARI

Geleneksel sucuk kızartma yönteminde bol miktarda yağ kullanılır. Ancak fazla yağ tüketimi, sağlığa zararlı olabilir. Yağ yerine su kullanarak pişirilen sucuklar, daha hafif ve sindirimi kolay hale gelir. Ayrıca bu yöntem, mutfakta yağ sıçraması gibi istenmeyen durumları da engeller. Temizlik açısından da oldukça pratik bir seçenektir.

6/6SUCUĞU EN LEZZETLİ HALİYLE TÜKETİN

SUCUĞU EN LEZZETLİ HALİYLE TÜKETİN

Sucuğun lezzetini artırmak için farklı yöntemler de deneyebilirsiniz. Örneğin, pişirme suyuna bir tutam kekik veya biberiye ekleyerek aromayı güçlendirebilirsiniz. Ayrıca sucukları kızarttıktan sonra sıcak ekmek arasında servis etmek, lezzetini daha da artıracaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar 2025 Sağlık raporu ücretleri
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ: Aile Hekimi sağlık raporu alma ücretli mi, ne kadar? 2025 Sağlık raporu ücretleri
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı? Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar? İşte ÖTV güncel fiyatlar listesi
LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman
LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman?
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman
ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik