Biber turşusu hazırlarken en sık yapılan hatalardan biri, kavanozların ağzını hemen kapatmaktır. İlk birkaç gün boyunca, kavanozun ağzını kapatmadan biberlerin fermente olmasına izin vermek gerekir. Bunun için, kavanozun ağzını bir tülbentle örterek, havanın geçmesine izin verebilirsiniz. Hava sirkülasyonu, fermente sürecin sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlar. Ayrıca, bu süreçte biberlerin üst kısmının suya batması da çok önemlidir. Biberlerin üst kısmı hava ile temas etmemelidir. İlk 2-3 gün boyunca, kavanozun ağzını tamamen kapatmadan bekletmek, bakterilerin aktifleşmesini ve turşunun ideal şekilde olgunlaşmasını sağlar.
Biber turşusunun kütür kütür ve taş gibi olmasının bir diğer sırrı, doğru fermentasyon sürecidir. Fermentasyon, turşunun kendine özgü lezzetini ve dokusunu kazanmasına yardımcı olan bir süreçtir. Biberlerin doğal yollarla fermente olabilmesi için, onları güneş ışığından uzak, serin bir ortamda muhafaza etmelisiniz. İlk başlarda turşuyu birkaç gün boyunca her gün kontrol edin ve bir kaşıkla karıştırarak, biberlerin su seviyesinin düşüp düşmediğini kontrol edin. Eğer biberler suyun altına inmemişse, biraz daha tuzlu su ekleyebilirsiniz.