Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKUZU YÜREK DOLMASI TARİFİ: Türk mutfağının gözdelerinden kuzu yürek dolması nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3KUZU YÜREK DOLMASI MALZEMELERİ

KUZU YÜREK DOLMASI MALZEMELERİ

6-8 adet kuzu yüreği
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)

3/3KUZU YÜREK DOLMASI TARİFİ

KUZU YÜREK DOLMASI TARİFİ

Yürekleri Hazırlayın: Kuzu yüreklerini iyice yıkayın ve içlerini dikkatlice açarak temizleyin. Eğer damar ve fazla yağ varsa, bunları temizleyerek fazla sinirleri çıkarmaya özen gösterin.

İç Harcını Hazırlayın: Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından yıkanmış pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.

Baharatları Ekleyin: Karışıma tuz, karabiber, kimyon, tarçın ve yenibaharı ekleyin. Pirinçler saydamlaşmaya başladığında ocağın altını kapatın. İnce doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.

Yürekleri Doldurun: Hazırladığınız pirinçli iç harçtan yüreklerin içine doldurun. Yüreklerin uçlarını kürdanla kapatın veya ip yardımıyla bağlayarak açılmamalarını sağlayın.

Dolmaları Pişirin: Dolmaları tencereye yerleştirin, üzerlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve tereyağını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Pirinçler yumuşayıp yürekler tamamen piştiğinde ocaktan alın.

Servis: Kuzu yürek dolmalarını sıcak servis edin. Yanına yoğurtla veya ince doğranmış yeşilliklerle sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
6 aylık enflasyon 2025 farkı tahmini beklentisi: Memur ve emekli zammında 6 aylık enflasyon farkı toplamı ne kadar olacak
6 aylık enflasyon 2025 farkı tahmini beklentisi: Memur ve emekli zammında 6 aylık enflasyon farkı toplamı ne kadar olacak?
Haziran ayı enflasyon TEFE-TÜFE oranı son dakika açıklandı mı, ne zaman açıklanacak Merkez Bankası Haziran ayı enflasyon beklentisi anketi sonuçlandı
Haziran ayı enflasyon TEFE-TÜFE oranı son dakika açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası Haziran ayı enflasyon beklentisi anketi sonuçlandı!
Altın fiyatları bugün DÜŞÜŞTE 27 Haziran 2025 canlı gram altın ne kadar Bugün çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatı kaç TL
Altın fiyatları bugün DÜŞÜŞTE! 27 Haziran 2025 canlı gram altın ne kadar? Bugün çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatı kaç TL?
DEPREM SON DAKİKA HABERLERİ: 27 Haziran 2025 bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu
DEPREM SON DAKİKA HABERLERİ: 27 Haziran 2025 bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik