Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiLapa pilavı tane tane yapıyor! Tencereye bir dilim ekleyin yeter
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6PİLAVIN LAPALAŞMA NEDENLERİ

PİLAVIN LAPALAŞMA NEDENLERİ

Pilavın lapa olmasının başlıca sebepleri arasında kullanılan pirincin cinsi, fazla su oranı ve pişirme tekniği yer alır. Pirinci yeterince yıkamamak ya da nişastasını arındırmadan pişirmek, pilavın birbirine yapışmasına ve lapa olmasına neden olabilir. Bu sorunları önlemek için doğru teknikleri kullanmak önemlidir.

3/6BİR DİLİM EKMEK KOYUN

BİR DİLİM EKMEK KOYUN

Pilav lapa olduysa pilav piştikten sonra tencereye bir dilim bayat ekmek koymak en iyi çözümdür. Ekmek, fazla nemi ve nişastayı emerek pilavın lapa olmasını engeller. Tencerenin üzerine yerleştireceğiniz ekmek dilimi, pilavın tane tane bir kıvama ulaşmasına yardımcı olur.

4/6PİRİNÇLERİ DOĞRU ŞEKİLDE YIKAYIN

PİRİNÇLERİ DOĞRU ŞEKİLDE YIKAYIN

Pilav yapmadan önce pirinçleri birkaç kez soğuk suyla yıkayarak nişastasını arındırmak, lapa oluşumunu önlemenin ilk adımıdır. Pirinçleri yıkadıktan sonra süzgeçte bekleterek fazla suyun tamamen süzülmesini sağlayın. Bu adım, pilavın tane tane olması için oldukça önemlidir.

5/6SU ORANINI DOĞRU AYARLAYIN

SU ORANINI DOĞRU AYARLAYIN

Pilavın tane tane olması için kullanılan su miktarı büyük önem taşır. Genel olarak, her bir bardak pirinç için 1,5 bardak su kullanılması önerilir. Ancak kullandığınız pirincin cinsine göre bu oran değişebilir. Su miktarını ölçerek eklemek, kusursuz bir pilav hazırlamanıza yardımcı olur.

6/6PİŞİRME TEKNİĞİNE DİKKAT EDİN

PİŞİRME TEKNİĞİNE DİKKAT EDİN

Pilavı önce orta ateşte kavurup, ardından suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmek, pilavın hem lezzetli hem de tane tane olmasını sağlar. Suyunu çeken pilavı ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Bu işlem, pilavın kıvamını mükemmel hale getirir.

EN ÇOK OKUNANLAR
KURBAN BAYRAMINDA MARMARAY, KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı bedava mı
KURBAN BAYRAMI'NDA MARMARAY, KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ? Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı bedava mı?
10. YARGI PAKETİ SON DAKİKA HABERLERİ | 10. Yargı Paketi çıktı mı, Meclisten geçti mi İnfaz düzenlemesi kapsamı ne 10. Yargı Paketi maddeleri 2025
10. YARGI PAKETİ SON DAKİKA HABERLERİ | 10. Yargı Paketi çıktı mı, Meclis'ten geçti mi? İnfaz düzenlemesi kapsamı ne? 10. Yargı Paketi maddeleri 2025
TV YAYIN AKIŞI 1 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TVde ne var TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV, NOW TV kanal yayın akışı listesi
TV YAYIN AKIŞI 1 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TV'de ne var? TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV, NOW TV kanal yayın akışı listesi
OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR Yeni eğitim yılında ara tatil ve sömestr tatili ne zaman MEB yeni eğitim öğretim yılı takvimi 2025
OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR? Yeni eğitim yılında ara tatil ve sömestr tatili ne zaman? MEB yeni eğitim öğretim yılı takvimi 2025
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik