Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiLapa pilavı tane tane yapıyor! Tencereye bir dilim ekleyin yeter
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6BİR DİLİM EKMEK KOYUN

BİR DİLİM EKMEK KOYUN

Pilav lapa olduysa pilav piştikten sonra tencereye bir dilim bayat ekmek koymak en iyi çözümdür. Ekmek, fazla nemi ve nişastayı emerek pilavın lapa olmasını engeller. Tencerenin üzerine yerleştireceğiniz ekmek dilimi, pilavın tane tane bir kıvama ulaşmasına yardımcı olur.

4/6PİRİNÇLERİ DOĞRU ŞEKİLDE YIKAYIN

PİRİNÇLERİ DOĞRU ŞEKİLDE YIKAYIN

Pilav yapmadan önce pirinçleri birkaç kez soğuk suyla yıkayarak nişastasını arındırmak, lapa oluşumunu önlemenin ilk adımıdır. Pirinçleri yıkadıktan sonra süzgeçte bekleterek fazla suyun tamamen süzülmesini sağlayın. Bu adım, pilavın tane tane olması için oldukça önemlidir.

5/6SU ORANINI DOĞRU AYARLAYIN

SU ORANINI DOĞRU AYARLAYIN

Pilavın tane tane olması için kullanılan su miktarı büyük önem taşır. Genel olarak, her bir bardak pirinç için 1,5 bardak su kullanılması önerilir. Ancak kullandığınız pirincin cinsine göre bu oran değişebilir. Su miktarını ölçerek eklemek, kusursuz bir pilav hazırlamanıza yardımcı olur.

6/6PİŞİRME TEKNİĞİNE DİKKAT EDİN

PİŞİRME TEKNİĞİNE DİKKAT EDİN

Pilavı önce orta ateşte kavurup, ardından suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmek, pilavın hem lezzetli hem de tane tane olmasını sağlar. Suyunu çeken pilavı ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Bu işlem, pilavın kıvamını mükemmel hale getirir.

EN ÇOK OKUNANLAR
E OKUL NE ZAMAN KAPANACAK 2025 2. dönem öğretmenlere e-Okul kapandı mı, e-Okul not ve devamsızlık girişi ne zaman kapanacak
E OKUL NE ZAMAN KAPANACAK? 2025 2. dönem öğretmenlere e-Okul kapandı mı, e-Okul not ve devamsızlık girişi ne zaman kapanacak?
BİYOGRAFİ 📍 Ferdi Zeyrek kimdir, kaç yaşında, nereli Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrekin son dakika sağlık durumu nasıl
BİYOGRAFİ 📍 Ferdi Zeyrek kimdir, kaç yaşında, nereli? Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in son dakika sağlık durumu nasıl?
Gözler ÖSYM duyuru sayfasında 💻 YKS sınav yerleri belli oldu mu, YKS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır Üniversite sınavı YKSnin TYT, AYT, YDT oturumlarına hangi okulda, ne zaman, saat kaçta girilecek YKSye kaç gün kaldı
Gözler ÖSYM duyuru sayfasında 💻 YKS sınav yerleri belli oldu mu, YKS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? Üniversite sınavı YKS'nin TYT, AYT, YDT oturumlarına hangi okulda, ne zaman, saat kaçta girilecek? YKS'ye kaç gün kaldı?
MNG, ARAS, SÜRAT, YURTİÇİ KARGO DUYURDU 📢 Bayramda kargolar açık mı 7 Haziran bugün kargolar çalışıyor mu
MNG, ARAS, SÜRAT, YURTİÇİ KARGO DUYURDU 📢 Bayramda kargolar açık mı? 7 Haziran bugün kargolar çalışıyor mu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik