Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiLokum gibi kestanenin püf noktası! Çizik attıktan sonra mutlaka böyle bekletin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/62. KESTANELERİ SUDA BEKLETİN

2. KESTANELERİ SUDA BEKLETİN

Kestaneleri çizdikten sonra onları en az 30 dakika, ideal olarak bir saat kadar suda bekletin. Suda bekleyen kestaneler, hem daha yumuşak bir doku kazanır hem de kabukları kolayca soyulur. Ayrıca, kestanelerin içinin daha iyi pişmesine yardımcı olur. Su, kestanenin iç dokusunu nemlendirerek pişirme sırasında yanmasını önler.

4/63. PİŞİRME YÖNTEMİNİ DOĞRU SEÇİN

3. PİŞİRME YÖNTEMİNİ DOĞRU SEÇİN

Kestanelerinizi hazırladıktan sonra pişirme aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç yöntem var. Fırında, ocakta ya da tavada pişirebilirsiniz. İşte her bir yöntemin incelikleri:

FIRINDA PİŞİRME: 180-200 dereceye ayarladığınız fırında, çizilmiş ve suda bekletilmiş kestaneleri fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada bir kontrol ederek ve tepsiyi sallayarak kestanelerin her tarafının eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.

TAVADA PİŞİRME: Kestanelerinizi çizik tarafı alta gelecek şekilde bir tavaya yerleştirin. Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika boyunca pişirin ve arada bir tavayı sallayın. Bu yöntem, kestanelerin çıtır kabuklu olmasını sağlar.

OCAKTA PİŞİRME: Suda bekletilen kestaneleri doğrudan közlemeli ocakta ya da mangalda pişirebilirsiniz. Bu yöntem, kestanelere köz tadı katacak ve lezzetini artıracaktır.

5/64. PİŞTİKTEN SONRA SICAK SICAK SOYUN

4. PİŞTİKTEN SONRA SICAK SICAK SOYUN

Kestaneler fırından ya da tavadan çıktıktan hemen sonra sıcak sıcak soyulmalıdır. Soğudukça kabuklar sertleşir ve soyulması zorlaşır. Ellerinizi yakmamak için bir mutfak eldiveni ya da temiz bir bez kullanarak kestaneleri kolayca soyabilirsiniz.

6/6LEZZETLİ VE LOKUM GİBİ KESTANELER İÇİN EKSTRA ÖNERİLER

LEZZETLİ VE LOKUM GİBİ KESTANELER İÇİN EKSTRA ÖNERİLER

Kestaneleri suda bekletirken içine bir çay kaşığı tuz eklemek, pişirme sonrası daha yoğun bir tat almanıza yardımcı olabilir.

Kabuklarının daha kolay soyulmasını istiyorsanız, kestaneleri sıcak bir bez içinde 5-10 dakika kadar bekletebilirsiniz.

Kestaneleri dilerseniz pişirme sonrasında biraz tereyağı ile harmanlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA SON DEPREMLER 29 HAZİRAN | Az önce deprem mi oldu En son deprem ne zaman, nerede oldu AFAD/Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
SON DAKİKA SON DEPREMLER 29 HAZİRAN | Az önce deprem mi oldu? En son deprem ne zaman, nerede oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
MASTERCHEF DÜELLOLARI KİMLER GEÇTİ 28 Haziran MasterChef Türkiyede final turuna geçen yarışmacılar kimler oldu
MASTERCHEF DÜELLOLARI KİMLER GEÇTİ? 28 Haziran MasterChef Türkiye'de final turuna geçen yarışmacılar kimler oldu?
ORMAN GİRİŞİ YASAKLANAN İLLER 📍 Hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı İstanbulda girişi yasak olmayan piknik alanları
ORMAN GİRİŞİ YASAKLANAN İLLER 📍 Hangi illerde ormanlara giriş yasaklandı? İstanbul'da girişi yasak olmayan piknik alanları
Benfica - Chelsea maçı hangi kanalda, bitti mi | FIFA Kulüpler Dünya Kupası Benfica - Chelsea maçı canlı yayın bilgileri...
Benfica - Chelsea maçı hangi kanalda, bitti mi? | FIFA Kulüpler Dünya Kupası Benfica - Chelsea maçı canlı yayın bilgileri...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik