Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMakarna sosunun kıvamını tutturmanın sırrı! İtalyan şefler püf noktasını verdi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Makarna sosunun kıvamını tutturmanın sırrı! İtalyan şefler püf noktasını verdi

04.09.2024 - 12:37 | Son Güncellenme: 04.09.2024 - 12:37

#makarna püf noktası#makarna sosu#makarna sosu nasıl yapılır
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Makarna, dünyanın en sevilen yemeklerinden biri ve İtalyan mutfağının vazgeçilmezidir. Ancak, lezzetli bir makarnanın sırrı sadece iyi pişirilmiş makarnada değil, aynı zamanda sosunun mükemmel kıvamında gizlidir. Peki, İtalyan şeflerin makarna sosunun kıvamını tutturmak için kullandıkları püf noktaları nelerdir? İşte makarna sosunun kıvamını mükemmel hale getirmenin yolları!

1/7Makarna sosunun kıvamını tutturmanın sırrı İtalyan şefler püf noktasını verdi

Lezzetli bir makarnanın sırrı, sadece iyi pişirilmiş makarnada değil, sosunun doğru kıvamında gizlidir. Sosun çok yoğun veya çok akışkan olması, makarnanın lezzetini doğrudan etkiler. İtalyan şefler, mükemmel bir sos kıvamı için bazı püf noktalarını paylaşarak bu sırrı açığa çıkarıyor. İşte, makarna sosunun kıvamını mükemmel hale getirmenin ve makarnanızı kusursuzca tamamlamanın yolları!

2/7MAKARNA SUYUNU KULLANIN

MAKARNA SUYUNU KULLANIN

Makarna sosunu mükemmel kıvama getirmek için İtalyan şeflerin en sık kullandığı yöntemlerden biri, makarna suyunu kullanmaktır. Makarnayı haşladıktan sonra suyunu dökmeyin! Bu nişastalı su, sosun kıvamını dengeleyip makarna ile sosun daha iyi kaynaşmasını sağlar. Sosu pişirirken birkaç yemek kaşığı makarna suyunu eklemek, hem sosun kıvamını ayarlamanıza hem de lezzeti artırmanıza yardımcı olur.

3/7DOĞRU YAĞ KULLANIMI

DOĞRU YAĞ KULLANIMI

Sosun kıvamını doğru tutturmak için kullanılan yağın miktarı ve türü de çok önemlidir. İtalyan şefler genellikle zeytinyağını tercih eder. Zeytinyağı, sosun hem daha lezzetli olmasını sağlar hem de kıvamını yoğunlaştırır. Yağı dikkatlice ekleyerek, sosun ne çok yoğun ne de çok akışkan olmasını sağlayabilirsiniz. Zeytinyağının hafif ve doğal lezzeti, sosun tüm malzemeleriyle mükemmel bir uyum yakalamasına yardımcı olur.

4/7SOSUNUZA SÜT VEYA KREMA EKLEYİN

SOSUNUZA SÜT VEYA KREMA EKLEYİN

Kremalı soslarda kıvamı ayarlamak genellikle zor olabilir. Bu noktada İtalyan şefler, krema veya süt eklerken dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Sosunuza kremayı veya sütü eklemeden önce sosun hafifçe soğumasını bekleyin. Aksi halde sos çok hızlı yoğunlaşabilir ve pütürlü bir yapıya dönüşebilir. Süt ve kremayı düşük ısıda ekleyip karıştırarak, sosunuzun kıvamını pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

5/7SOSU MAKARNA DEMLEYİN

SOSU MAKARNA DEMLEYİN

Makarna sosunun kıvamını mükemmel hale getirmek için en önemli adımlardan biri, sosu makarnayla buluştuktan sonra bir süre demlemektir. Makarnayı pişirdikten sonra sosun içine alıp birlikte birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin. Bu sayede sos, makarna tanelerine iyice nüfuz eder ve kıvamı tam olarak yerleşir. Makarnayı ve sosu bu şekilde birleştirip dinlendirdiğinizde, her lokmada tam kıvamında bir lezzet alırsınız.

6/7SIRADA KIVAMI YOĞUNLAŞTIRAN PEYNİR VAR

SIRADA KIVAMI YOĞUNLAŞTIRAN PEYNİR VAR

Parmesan gibi sert ve yağlı peynirler, sosun kıvamını artırmada etkili bir rol oynar. İtalyan şefler, sosun son aşamasında peynir ekleyerek hem lezzeti derinleştirir hem de kıvamını artırırlar. Sos piştikten sonra, rendelenmiş parmesan veya pecorino gibi peynirleri ekleyerek karıştırın. Bu, sosun yoğunluğunu artırır ve ona zengin bir doku kazandırır.

7/7Makarna sosunun kıvamını tutturmanın sırrı İtalyan şefler püf noktasını verdi

İtalyan şeflerin makarna sosunun mükemmel kıvamını tutturmak için kullandıkları yöntemler oldukça basit ama etkilidir. Makarna suyunu kullanmak, doğru yağ ve peynir eklemek, kremayı dikkatlice katmak gibi bu püf noktalarına dikkat ederek siz de evde profesyonel şeflerin mutfaklarından çıkmış gibi lezzetli makarnalar yapabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir? İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler?
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı Sayısal Loto nasıl sorgulanır 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı! Sayısal Loto nasıl sorgulanır? 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik