Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMakarnayı haşladıktan sonra sudan geçirenlerden misiniz? İtalyanlar bakın bu konuda ne diyor!
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/7HANGİ DURUMLARDA MAKARNAYI SUDAN GEÇİREBİLİRSİNİZ

HANGİ DURUMLARDA MAKARNAYI SUDAN GEÇİREBİLİRSİNİZ?

Tabii ki, her durumda makarnayı sudan geçirmek şart değil. Ancak bazı durumlar söz konusu olabilir. Örneğin, makarna haşlandıktan sonra bir süre bekleyecekse ve yapışmaması için bir önlem almak gerekiyorsa, suyun içinde birkaç saniye tutulabilir. Bu şekilde, makarna yapışmadan daha kolay karıştırılabilir. Ancak, bu durumda dahi çok uzun süre suyun içinde tutmamak gerekir, çünkü nişasta kaybı yaşanabilir ve makarna sosla uyum sağlamakta zorlanabilir.

6/7İTALYANLARIN MAKARNA YAPMA GELENEĞİ

İTALYANLARIN MAKARNA YAPMA GELENEĞİ

İtalyanlar, makarna pişirme ve servis etme konusunda oldukça titizdirler. Her bölgenin kendine özgü makarna pişirme yöntemleri olsa da, genellikle makarnanın haşlama süresi ve sosla karıştırma şekli çok önemlidir. İtalyanlar, makarnayı haşladıktan sonra fazla suyu süzer ve hemen sosa karıştırır. Böylece makarnanın her bir parçası, sosla tam uyum içinde olur. Bu gelenek, makarnanın lezzetini en üst düzeye çıkarır ve gerçek İtalyan makarnası deneyimini sunar.

7/7MAKARNA İÇİN DOĞRU SOS SEÇİMİ

MAKARNA İÇİN DOĞRU SOS SEÇİMİ

Makarnayı haşladıktan sonra sos eklerken de doğru sosu seçmek çok önemlidir. İtalyanlar, makarnanın türüne göre farklı soslar kullanırlar. Örneğin, ince makarnalar için hafif soslar tercih edilirken, kalın makarnalar daha yoğun soslarla servis edilir. Sosun makarnaya tam olarak uyum sağlaması, lezzetli bir yemek için oldukça önemlidir. İtalyanlar, sosların makarnayla karışarak doğru şekilde dağıldığından emin olmak için bu uyumu çok dikkatli bir şekilde sağlarlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
99. Gazi Koşusunu kim kazandı 2025 Gazi Koşusunda hangi atlar ve jokeyler yarıştı ve ödül ne kadar
99. Gazi Koşusunu kim kazandı? 2025 Gazi Koşusunda hangi atlar ve jokeyler yarıştı ve ödül ne kadar?
İstiklal caddesi kapalı mı, Taksim metro istasyonları açık mı 29 Haziran 2025 Bugün Taksim Meydanı neden kapalı
İstiklal caddesi kapalı mı, Taksim metro istasyonları açık mı? 29 Haziran 2025 Bugün Taksim Meydanı neden kapalı?
Haziran enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2025 / 6 Aylık enflasyon farkı hangi tarihte belli olacak, piyasa ve hane halkı için enflasyon tahmini nedir
Haziran enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2025 / 6 Aylık enflasyon farkı hangi tarihte belli olacak, piyasa ve hane halkı için enflasyon tahmini nedir?
Son dakika 5 günlük hava durumu: Nerede fırtına ve yağış var İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu nasıl olacak
Son dakika 5 günlük hava durumu: Nerede fırtına ve yağış var? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu nasıl olacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik