Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF ANALI KIZLI TARİFİ | Analı kızlı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3ANALI KIZLI TARİFİ

ANALI KIZLI TARİFİ

Malzemeler:

Yarım bardak nohut

3 bardak köftelik bulgur

3 soğan

1,5 bardak koyun kıyma

2/3 bardak tereyağı

3 kaşık biber salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı kimyon

2,5 tatlı kaşığı tuz

250 gram dana kıyma

1 bardak un

3 kaşık sıvıyağ

5 bardak et suyu

2 kaşık domates salçası

4 kaşık limon suyu

3/3ANALI KIZLI NASIL YAPILIR

ANALI KIZLI NASIL YAPILIR?

Bir gün önceden suda beklettiğiniz nohutları bir bardak suda haşlayın. Bulguru yarım bardak sıcak suda 20 dakika kadar bekletin. İnce ince kıydığınız soğanları koyun kıymasıyla beraber sıvıyağda kavurun. 1 kaşık biber salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı kimyon ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra karıştırıp soğumaya bırakın.

Bulguru 1 kaşık biber salçasıyla yoğurmaya başlayın. Baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Dana kıyma ve un ekleyin, yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın, içlerine kavurduğunuz kıymalı harçtan koyup yuvarlayın. Bulgurlu harcın bir kısmıyla da fındık büyüklüğünde toplar yapın.

Kalan soğanları ince ince doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Salça, et suyu, büyük köfteler ve tuzunu ekleyip 20 dakika kadar pişirdikten sonra küçük köfteler, nohut ve limon suyunu da ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
KAMU PERSONEL ALIM İŞ İLANLARI: 17 Haziran 2025 KPSSli, KPSSsiz kamu memur, öğretim üyesi ve işçi alımı başvuruları nasıl yapılır
KAMU PERSONEL ALIM İŞ İLANLARI: 17 Haziran 2025 KPSS'li, KPSS'siz kamu memur, öğretim üyesi ve işçi alımı başvuruları nasıl yapılır?
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI HABERLERİ 🚩 4D 600 bin kamu işçisi zammı belli oldu mu Toplu iş sözleşmesi son dakika gelişmeleri
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI HABERLERİ 🚩 4D 600 bin kamu işçisi zammı belli oldu mu? Toplu iş sözleşmesi son dakika gelişmeleri
KPSS BAŞVURU EKRANI açıldı mı KPSS başvuruları ne zaman başlayacak KPSS lisans takvimi 2025
KPSS BAŞVURU EKRANI açıldı mı? KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS lisans takvimi 2025
17 HAZİRAN BUGÜNKÜ SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
17 HAZİRAN BUGÜNKÜ SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik