Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF İRMİK HELVASI TARİFİ: 🥞 İrmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3İRMİK HELVASI TARİFİ

İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeleri:

1,5 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı çam fıstığı

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

Sütsüz irmik helvası malzemeleri:

2 su bardağı irmik

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 paket vanilya

3/3İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR

İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.

Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.

Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.

Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ister dondurmalı ister dondurmasız ters çevirip çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz.

SÜTSÜZ İRMİK HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.

Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.

Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.

İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tercihe göre dondurmalı veya dondurmasız servis edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Aile Saadeti nerede çekiliyor Aile Saadeti dizisi çekim yerleri: Aile Saadeti konak (2. Mahmut’un av köşkü) nerede çekiliyor
Aile Saadeti nerede çekiliyor? Aile Saadeti dizisi çekim yerleri: Aile Saadeti konak (2. Mahmut’un av köşkü) nerede çekiliyor?
AİLE SAADETİ DİZİ OYUNCULARI İSİMLERİ: ATV dizisi Aile Saadeti konusu nedir, gerçek hikaye mi, oyuncu kadrosunda kimler var
AİLE SAADETİ DİZİ OYUNCULARI İSİMLERİ: ATV dizisi Aile Saadeti konusu nedir, gerçek hikaye mi, oyuncu kadrosunda kimler var?
Hipersonik füze nedir, ne işe yarar ve özellikleri neler Hipersonik füze hızı ne kadar, Türkiyede var mı
Hipersonik füze nedir, ne işe yarar ve özellikleri neler? Hipersonik füze hızı ne kadar, Türkiye'de var mı?
MEMUR ZAMMI TEMMUZ 2025 SON TAHMİNLERİ: Memur maaş zammı 6 aylık enflasyon farkı bekleniyor Yılın ikinci zammı ile en düşük memur maaşı ne kadar, yüzde kaç olacak
MEMUR ZAMMI TEMMUZ 2025 SON TAHMİNLERİ: Memur maaş zammı 6 aylık enflasyon farkı bekleniyor! Yılın ikinci zammı ile en düşük memur maaşı ne kadar, yüzde kaç olacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik