Antep usulü katmer tatlısının en önemli özelliği içerisinde kullanılan kaymak ve fıstıktır.
Kullanacağınız kaymağın doğal ve taze olmasına özen gösterin.
İçerisine koyacağınız şeker ve fıstık karışımını eşit bir şekilde hamurun üzerine serpiştirin.
Antep usulü katmer tatlısında hamurun iyice yağlanması ve ince bir şekilde açılması gerekir.
Hamur piştiği sırada çıtır çıtır olmalıdır.
Antep usulü hazırlanan katmerin servisinde de kaymak ve Antep fıstığı kullanılır.
Katmer tatlısı için ilk olarak hamuru hazırlayın.
Hamuru için su ve tuzu bir kaba koyun ve eriyene kadar karıştırın.
Ardından unu azar azar suyun içine ekleyin ve kulak memesi bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.
Hamurunuzu 8 parçaya eşit şekilde bölün ve 1 gün boyunca üstü nemli bir bezle dinlendirin.
Dinlenen hamurlarınızı nişastalayarak çok ince olacak şekilde açın. (Arzuya göre baklavalık yufka da kullanabilirsiniz.)
Her açtığınız parçanın üzerine erittiğiniz margarini sürün.
Ayrı bir kasede toz şeker ve antep fıstığını karıştırın. Ardından hamurun içine kaymak ve karıştırılan toz şeker ile fıstığı serpin.
Hamuru mektup zarfı şeklinde katlayın.
Yanmaz bir tava ya da sac üzerinde katmerlerinizi üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen katmerlerinizin üzerine kaymak ve antep fıstığı koyarak servis edin.