Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF KAZANDİBİ TARİFİ | Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

MASTERCHEF KAZANDİBİ TARİFİ | Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?

04.09.2024 - 00:16 | Son Güncellenme: 04.09.2024 - 00:16

#kazandibi tarifi#kazandibi püf noktası#tatlı tarifi
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

MasterChef Türkiye 2024 yarışmasında birbirinden lezzetli tarifiler yarışmacılar tarafından yapılıyor. Ekranlara gelen son bölümde ise kazandibi yapıldı. İzleyenler ise "Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler?" sorularının yanıtını aramaya başladı. İşte Kazandibi tarifi...

1/3MASTERCHEF KAZANDİBİ TARİFİ | Kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler

MasterChef tarifleri en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Son bölümde ise kazandibi yapıldı. Birbirinden güzel kazandibi tabakları iştah kabartıyor. Peki, kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte kazandibi tarifi...

2/3KAZANDİBİ TARİFİ

KAZANDİBİ TARİFİ

Malzemeler:

6 su bardağı süt

3 tepeleme yemek kaşığı

Pirinç unu

3 tepeleme yemek kaşığı

Mısır nişastası

1 su bardağı

Toz şeker

1 yemek kaşığı

Tereyağı

3 tatlı kaşığı

Pudra şekeri

1 çay kaşığı

Tarçın

3/3KAZANDİBİ NASIL YAPILIR

KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

6 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.

Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

EN ÇOK OKUNANLAR
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TVde ne var Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı Kenan Yılmazdan itiraf geldi Mehmet Tural nasıl öldürüldü
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı! Kenan Yılmaz'dan itiraf geldi! Mehmet Tural nasıl öldürüldü?
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu?
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntem
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor! Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntem
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik