Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF LA MELANZANE E LA RİCOTTA TARİFİ | La melanzane e la ricotta nasıl yapılır?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3LA MELANZANE E LA RİCOTTA TARİFİ

LA MELANZANE E LA RİCOTTA TARİFİ

Malzemeler:

Baklava hamuru için

Un

Sıvı yağ

Su

Yoğurt

Sirke

Tuz

Buğday nişastası

Sadeyağ

 

Harç İçin

Ricotta peyniri

Limon

Antep fıstığı

 

Patlıcan için

Patlıcan

Az tuzlu soya sos

 

Üzeri için

Mikrofiliz

Patlıcan kabuğu

Tuz

3/3LA MELANZANE E LA RİCOTTA NASIL YAPILIR

LA MELANZANE E LA RİCOTTA NASIL YAPILIR?

Baklava hamuru ince açılır, yaklaşık 60 cm şerit halinde kesilir. Sadeyağ eritilip bir kaba konulur. Yufkalar sadeyağa bulanıp kalıba sarılır. 160 derecede 15-20 dk civarı pişirilir. Piştikten sonra pürüzsüz olması için dıştaki 2-3 katmanı alınır, rulodan çıkartılır.

Harç için, ricotta ve limon karıştırılıp hamurun içine doldurulur. Kenarları Antep fıstığına batırılır.

Patlıcan için, patlıcan soyulur ve derin yağ içinde pişirilir. 7-10 dk civarı pişirilir, tam pişirilmez. Ardından kalıp işe kesilir, birebir ölçüde zeytinyağı ve soya sosu karıştırılır. Patlıcanlar içine batırılıp 160 derece fırında konfi yapılır. Üzerine soya sos sürülüp tabaklanır.

Üzeri için patlıcanlar güzelce yıkanıp kabukları soyulur. Fırın tepsisine dizilip kuruyana kadar fırınlanır. İlk olarak fırının açılıp hemen atılması gerekir. Yüksek derecede diğer ürünlerle birlikte fırının altında pişirilebilir. Piştikten sonra tuz ile karıştırılıp, toz haline getirilir. Mikrofiliz yapraklarından bir salata yapılır.

EN ÇOK OKUNANLAR
Ekşiyen yoğurdu çöpe dökmeyin Nişastası ekşiliğini azaltıyor
Ekşiyen yoğurdu çöpe dökmeyin! Nişastası ekşiliğini azaltıyor
YKS okul puanı, diploma notu onaylama nasıl yapılır, ne zaman son 2025 YKS OBP onayı, eğitim bilgisi güncelleme sayfası
YKS okul puanı, diploma notu onaylama nasıl yapılır, ne zaman son? 2025 YKS OBP onayı, eğitim bilgisi güncelleme sayfası
İŞ BANKASI EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU HAZİRAN 2025 | İş Bankası SSK, Bağ-Kur emekli maaş promosyonu ne kadar İşte maaş tutarına göre promosyon rakamları...
İŞ BANKASI EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU HAZİRAN 2025 | İş Bankası SSK, Bağ-Kur emekli maaş promosyonu ne kadar? İşte maaş tutarına göre promosyon rakamları...
Yemekteyiz bu hafta kim birinci olacak Zuhal Topalla Yemekteyizde 150 bin TLlik büyük ödülün sahibi kim olacak
Yemekteyiz bu hafta kim birinci olacak? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de 150 bin TL'lik büyük ödülün sahibi kim olacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik