Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF LAHMACUN TARİFİ | Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3LAHMACUN TARİFİ

LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler: 

İç harcı için;

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

2 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı dolusu salça

1 tutam maydanoz

500g kıyma

1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber

1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için;

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağı su

 

3/3EV LAHMACUNU NASIL YAPILIR

EV LAHMACUNU NASIL YAPILIR?

Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç parçaya böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.

Daha sonra doğradığımız domatesi, sarımsağı, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.

Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ilave ederek tüm malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.

Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Harcımız dinlenirken bizde hamurumuzu hazırlayalım. Lahmacun hamuru için uygun bir yoğurma kabına aldığımız unun üzerine tuz ve şekeri ekleyerek şöyle bir karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.

Açtığımız çukura suyu dökelim ve kenar kısımlardan un alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim.

Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir şekilde 4 parçaya bölelim.

Böldüğümüz parçaları da 3’e bölerek birbirine eşit 12 parça elde edelim.

Hamurlarımızı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.

Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç film ile tekrar kapatalım.

Bezelerimizden bir tanesini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve merdane yardımı ile açmaya başlayalım. Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım.

Yaklaşık 23-24 cm çapında açtıktan sonra pişirme kağıdını hamurumuzun altına yerleştirelim.

Pişirme kağıdımızı açtığımız hamurdan biraz daha büyük olacak şekilde keselim.

Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle güzel bir şekilde yayalım.

Lahmacunumuzu altında pişirme kağıdı ile birlikte ısıttığımız tavaya alalım, altı hafif kızarana kadar tavada pişirelim.

Daha sonra lahmacunumuzu fırın telinin üzerine alalım, ızgara ayarında maksimum derece getirdiğimiz fırında yaklaşık 250°C de kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.

Fırından aldığımız lahmacunların üzerini temiz bir bez ile kapatalım. Böylece biz diğer bezeleri hazırlarken pişen lahmacunlarımız kurumayacaktır.

Lahmacunların pişirme süreleri kısa olduğu için biri pişerken diğerini hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır. Aynı zamanda her lahmacunda aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz.

Tüm lahmacunlarımızı bu şekilde pişirdikten sonra servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun.

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak? 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir e-Okul ne zaman kapanacak
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir? e-Okul ne zaman kapanacak?
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Bugün yağmur var mı Meteorolojiden sağanak uyarısı
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Bugün yağmur var mı? Meteoroloji'den sağanak uyarısı!
2025 Muharrem ayı ne zaman başlıyor📅 Aşure Günü tarihi ve Diyanet Hicri takvimi
2025 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?📅 Aşure Günü tarihi ve Diyanet Hicri takvimi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik