Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF PERDE PİLAVI TARİFİ: Perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/4PERDE PİLAVI TARİFİ

PERDE PİLAVI TARİFİ

Malzemeler
İç pilavı için:
3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk budu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 gr çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Karabiber, tuz

3/4MASTERCHEF PERDE PİLAVI TARİFİ: Perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir

Hamuru için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Alabildiği kadar un

4/4PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR

PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Öncelikle tavuk butlarını haşlayın ve suyunu pilavda kullanmak üzere kenara alın.

Bir pilav tenceresinde yağı eritin ve yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurun.

Ardından 2 kase kadar tavuk suyunu ekleyin.

Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın ve pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.

Didiklediğiniz tavuk etini, kuş üzümünü ve karabiberi pilava ekleyip iyice karıştırın.

Ardından hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurdan biri küçük diğeri büyük iki parça elde edin.

Büyük parçayı 3-4 mm kalınlığında açıp kabın tabanına kenarları kapanacak şekilde yerleştirin.

Ardından içine pilavı koyup küçük parça hamurla üzerini kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana dek pişirin.

Perde pilavınız hazır. Ters çevirip servis yaparak afiyetle tüketebilirsiniz!

MASTERCHEF KATMER TARİFİ İÇİN TIKLAYIN 

MASTERCHEF HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

EN ÇOK OKUNANLAR
17 Haziran Canlı altın fiyatları takip ekranı Gram altın fiyatı ne kadar, gram altın fiyatı için yeni tahmin
17 Haziran Canlı altın fiyatları takip ekranı! Gram altın fiyatı ne kadar, gram altın fiyatı için yeni tahmin
ÖSYM GİRİŞ YKS ne zaman, saat kaçta YKS sınav yerleri nereden bakılır 2025 YKS sonuç tarihi belli oldu
ÖSYM GİRİŞ YKS ne zaman, saat kaçta? YKS sınav yerleri nereden bakılır? 2025 YKS sonuç tarihi belli oldu
EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: 17 Haziran Kütahyada az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: 17 Haziran Kütahya'da az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik