Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ: 🫓 Şekerpare nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3ŞEKERPARE TARİFİ

ŞEKERPARE TARİFİ

Malzemeler:

Hamuru İçin;

250 gram tereyağı

2 çay bardağı irmik

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

1,5 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su (800 ml)

Birkaç damla limon suyu

3/3ŞEKERPARE TATLISI NASIL YAPILIR

ŞEKERPARE TATLISI NASIL YAPILIR?

Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.

Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.

Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.

Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.

Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.

Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.

Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.

Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.

Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.

Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.

Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.

Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA ORMAN YANGINI HABERLERİ 📌 Orman yangınları söndürüldü mü İzmir, Tekirdağ, Bursa, Antalya, Kahramanmaraş, Sakarya, Bilecik orman yangını son durum
SON DAKİKA ORMAN YANGINI HABERLERİ 📌 Orman yangınları söndürüldü mü? İzmir, Tekirdağ, Bursa, Antalya, Kahramanmaraş, Sakarya, Bilecik orman yangını son durum
SON DAKİKA HAFTA SONU HAVA DURUMU HABERLERİ 🌦️ Bu hafta sonu hava nasıl olacak Yağmur yağacak mı 28-29 Haziran Meteoroloji hava durumu listesi
SON DAKİKA HAFTA SONU HAVA DURUMU HABERLERİ 🌦️ Bu hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? 28-29 Haziran Meteoroloji hava durumu listesi
ON NUMARA SONUÇLARI 27 HAZİRAN 🚩 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı On numara sonuçları nasıl sorgulanır
ON NUMARA SONUÇLARI 27 HAZİRAN 🚩 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On numara sonuçları nasıl sorgulanır?
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR KYK depozito iadesi nasıl geri alınır
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR? KYK depozito iadesi nasıl geri alınır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik