Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF ŞEKERPARE TARİFİ: 🫓 Şekerpare nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/3ŞEKERPARE TATLISI NASIL YAPILIR

ŞEKERPARE TATLISI NASIL YAPILIR?

Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.

Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.

Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.

Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.

Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.

Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.

Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.

Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.

Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.

Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.

Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.

Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
Emekli maaşı zammı %lik oran ne kadar, ne zaman belli olacak 6 Aylık enflasyon tahminine göre emekli aylıkları kaç TL olabilir SSK ve Bağ-Kura bağlı maaşlar için son güncel tahmin
Emekli maaşı zammı %'lik oran ne kadar, ne zaman belli olacak? 6 Aylık enflasyon tahminine göre emekli aylıkları kaç TL olabilir? SSK ve Bağ-Kur'a bağlı maaşlar için son güncel tahmin
KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI MI, SAAT KAÇTA 30 Haziran 2025 Kabine Toplantısı gündem konu başlıkları: Kabine Toplantısı kararları açıklandı mı
KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI MI, SAAT KAÇTA? 30 Haziran 2025 Kabine Toplantısı gündem konu başlıkları: Kabine Toplantısı kararları açıklandı mı?
DGS SINAV YERLERİ son dakika açıklandı mı 2025 DGS sınav yeri ne zaman açıklanacak, DGS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır
DGS SINAV YERLERİ son dakika açıklandı mı? 2025 DGS sınav yeri ne zaman açıklanacak, DGS sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?
Evde bakım maaşına zam olacak mı 2025 Temmuzda evde bakım maaşı zammı ne kadar olur, ne zaman açıklanır
Evde bakım maaşına zam olacak mı? 2025 Temmuz'da evde bakım maaşı zammı ne kadar olur, ne zaman açıklanır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik