Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF SU BÖREĞİ TARİFİ: 🫓 Su böreği nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3SU BÖREĞİ TARİFİ

SU BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

6 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
Aldığı kadar un

İç malzemesi:

250 – 300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Aralara sürmek için:

150 gr tereyağı (eritilir)

Haşlamak için:

Tuz
Su

3/3SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Yumurtalar tuzla beraber iyice çırpılır. Ardından yarım çay bardağı su eklenir.

Azar azar un ilave ederek hamur yoğurulur.

İç harcı için peynirler ezilir, maydanozlar minik minik doğranarak karıştırılır. Bu arada da hamur dinlendirilir.

Hamur on bezeye bölünür. Bezelerin kurumaması için üzeri örtülür.

Ardından bezeler un eşliğinde tepsi boyutunda açılır. Açılan hamurlar temiz bir yere serilir.

O arada büyükçe bir tencerede su kaynamaya bırakılır. Tencerede kaynatılan suya 2 yemek kaşığı tuz eklenir.

Böreğin pişeceği tepsi eritilmiş tereyağ ile yağlanır.

Yufkalar kaynayan tuzlu suda 30-35 saniye haşlanır. Sıcak sudan alınan yufkalar hızlıca ayrı bir kap içinde bulunan soğuk suya katılır. Böylece hamurun yapışması engellenir.

Böreğin alt zemini için beş tane yufka haşlanır ve her katı yağlanır eritilmiş tereyağıyla. Beş katın sonunda iç harç koyulur. Sonraki 5 yufka için azalan kaynamış suya ilave edilir ve kaynaması beklenir. Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçer.

Son katın da üzerine bolca erimiş tereyağı dökülür ve fırçayla yayılır. Börek fırına girmeden önce dilimlenir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Bu hafta sonu sınav var mı 28-29 Haziranda ne sınavı var
Bu hafta sonu sınav var mı? 28-29 Haziran'da ne sınavı var?
Issız Adam vizyona girdi mi Issız Adam ilk ne zaman vizyona girdi, kaç sene önce çekildi Issız Adam konusu ve oyuncuları
Issız Adam vizyona girdi mi? Issız Adam ilk ne zaman vizyona girdi, kaç sene önce çekildi? Issız Adam konusu ve oyuncuları
BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA MEBBİS SONUÇLARI SORGULAMA 🚩 BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı mı ve nasıl öğrenilir BİLSEM ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme tarihi ne zaman
BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA MEBBİS SONUÇLARI SORGULAMA 🚩 BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı mı ve nasıl öğrenilir? BİLSEM ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme tarihi ne zaman?
KPSS BAŞVURU EKRANI VE KILAVUZU 🚩KPSS başvuruları başladı KPSS ne zamana kadar ve nasıl yapılır KPSS lisans sınavı ne zaman
KPSS BAŞVURU EKRANI VE KILAVUZU 🚩KPSS başvuruları başladı! KPSS ne zamana kadar ve nasıl yapılır? KPSS lisans sınavı ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik