Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMasterChef Terkib-i Çeşidiyye tarifi ve malzemeleri! Terkib-i Çeşidiyye hangi yöreye ait, nasıl yapılır?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3TERKİB-İ ÇEŞİDİYE MALZEMELERİ

TERKİB-İ ÇEŞİDİYE MALZEMELERİ

 

 

2 adet yeşil elma

 

12 adet kuru kayısı

 

10 adet kuru siyah erik

 

600 gram kuşbaşından daha büyük doğranmış kuzu eti

 

1'er çorba kaşığı bal ve nar ekşisi

 

Yeteri kadar su

 

200 gram kıyma

 

Yarım su bardağı tatlı badem

 

2 çay kaşığı nişasta

 

1 çay kaşığı gülsuyu

 

Yeteri kadar su

 

Tuz, karabiber

 

3/3TERKİB-İ ÇEŞİDİYE TARİFİ

TERKİB-İ ÇEŞİDİYE TARİFİ

 

 Terkib-i çeşidiye tarifi Osmanlı saray mutfağının yıldız yemeklerinden biri. Adı zor gibi görünse de oldukça pratik ve lezzetli bir yemek. Önce eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bal ve nar ekşisini 1 su bardağı ılık suda karıştırıp ete ekleyin ve karıştırın.

 

Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve pişirmeye devam edin. Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Bu harçtan erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Bademleri kaynayan suya atıp birkaç dakika bekletin. Süzüp soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Kuruladıktan sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte renkleri değişene kadar kavurun.

 

Kayısıları ikiye bölün. Et yumuşayınca köfteleri ve bademleri ekleyin. 10 dakika pişirip kayısı ve erik ekleyin. Suyu azalmışsa ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin. Kayısılar yarı yarıya yumuşayınca tencereye katın. Nişastayı yarım su bardağı ılık su ve gülsuyu karışımında açıp elmalar yumuşayınca yemeğe katın. Birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

 

TERKİB-İ ÇEŞİDİYENİN PÜF NOKTASI

 

Terkib-i çeşidiye tarifinin püf noktası elmaların terletilerek pişirilmesidir. Elma sert olduğundan bu şekilde yumuşatılması gerekir.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI işçi alımı ne zaman JGK sürekli işçi alımı şartları neler
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI işçi alımı ne zaman? JGK sürekli işçi alımı şartları neler?
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
Keneden koruyan en etkili karışım Keneler bu kokuya yaklaşamıyor
Keneden koruyan en etkili karışım! Keneler bu kokuya yaklaşamıyor
MECLİS TATİLİ NE ZAMAN 2025 TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı takvimi ile Meclis ne zaman tatile girecek, hangi tarihte kapanıyor
MECLİS TATİLİ NE ZAMAN? 2025 TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı takvimi ile Meclis ne zaman tatile girecek, hangi tarihte kapanıyor?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik