Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF YAĞLAMA TARİFİ | İştah kabartan Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/5KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR

KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?

Şebit olarak da bilinen Kayseri yağlamasının hamuru için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.

Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.

Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.

Kıymalı harç için yapışmayan tavaya kıymayı alalım ve kavuralım. Bu aşamada kıymayı ezerek karıştıralım.

Kıymanın rengi dönüp suyunu çektikten sonra üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar kavuralım.

Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi de malzemelerimizin üzerine ekleyelim, kavuralım.

Daha sonra salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.

Kabuklarını soyarak doğradığımız domatesi de tavaya alalım, karıştırmaya devam edelim.

Son olarak sıcak suyu ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar 8-10 dakika kısık ateşte pişirelim.

Mayalanan hamuru tezgaha alalım. Kenarlardan içe doğru toplayarak hamurun havasını alalım.

Toparladığımız hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.

Bezelerimizin tamamını hazırladıktan sonra üzerlerinin beklerken kurumamaları için streç filmle örtelim

Ardından un serptiğimiz tezgahta bezeleri sırasıyla yaklaşık bir servis tabağı boyutuna gelinceye kadar açalım.

Hamuru açtıktan sonra fazla ununun dökülmesi için hafifçe sallayalım.

Ardından ısıttığımız yapışmaz tavaya hamuru yerleştirelim, orta ateşte sık sık çevirerek pişirmeye başlayalım.

Hazırladığımız lavaşı geniş bir tabağa alalım üzerine iç harcımızdan bir kaşık yardımıyla yerleştirerek her yerine gelecek şekilde yayalım.

Lavaşlarımızı bu şekilde aralarına kıymalı harç koyarak üst üste yerleştirelim. Kıymalı harcın tamamı bitinceye kadar bu şekilde lavaşlarımızı kat kat yerleştirmeye devam edelim.

Son olarak yağlılarımızın üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurdu çırparak gezdirelim ve dilimleyerek servis edelim.  

EN ÇOK OKUNANLAR
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik