Matcha özel olarak yetiştirilen ve işlenen öğütülmüş bir yeşil çay tozudur. Geleneksel olarak, klasik Japon çay seremonisinde kullanılır.
Maçça tozu yaprakları tütsülendikten sonra kurutulup öğütülerek yapılır. Maçça bez örtülerin altında yetiştirilir. Dolayısıyla, yapraklar daha da incelir ve lezettli hale gelir. Koparılan yapraklar hemen tütsülendikten sonra yuvarlanmadan kurutulur.
Antioksidan kaynağıdır.
Enerji ve odaklanmayı artırır.
Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını destekler.
Bağışıklığı güçlendirir.
Stresi azaltır ve sakinlik sağlar
Kalp sağlığını destekler.
Cilt sağlığını iyileştirir.
Matcha Çayı:
1-2 çay kaşığı matcha tozunu bir fincana koyun.
Üzerine sıcak (kaynar olmayan) su ekleyin. Genellikle 70-80°C sıcaklık uygundur.
Bir çırpıcı (whisk) ile karıştırarak köpüklü bir kıvam elde edin.
Afiyetle içebilirsiniz.
Bir fincana 1-2 çay kaşığı matcha tozu ekleyin.
Üzerine sıcak süt (veya süt alternatifleri) ekleyin.
Karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Tatlandırmak isterseniz bal veya şeker ekleyebilirsiniz.
Matcha tozu, smoothielerinize güçlü bir antioksidan eklemek için harika bir bileşendir.
1 çay kaşığı matcha tozu, meyve, yoğurt, süt veya bitkisel süt ile karıştırılarak lezzetli bir smoothie yapılabilir.
Matcha tozunu kek, kurabiye veya tatlı tariflerine ekleyebilirsiniz. Özellikle matcha ile yapılan kekler ve kurabiyeler çok popülerdir.
Genellikle hamurda kullanılan 1-2 çay kaşığı matcha, tatlılara hoş bir yeşil renk ve hafif bir tat katar.
Birkaç çay kaşığı matcha tozunu yoğurt veya yulaf lapasına ekleyerek enerji verici bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.