ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecek. FED Faiz kararı toplantı ardından 7 Mayıs günü saat 22:00'da açıklanacak.
Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Cleveland Fed Başkanı Beth Hammack, eğer ekonomide bir duraklama yaşanırsa ve enflasyon düşerse, faiz oranını hızla düşürmenin uygun olabileceğini kaydetti.
Yakın ve orta vadede daha yüksek enflasyon ve daha düşük büyüme ve istihdam riskleri gördüğünü belirten Hammack, bunun para politikası için zorluk olabileceğini dile getirdi.
Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği kabine toplantısında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ABD Başkanı Trump, "Genel olarak fiyatlar düşüyor, enerji fiyatları düşüyor ve umarım Fed faiz oranlarını düşürür, o zaman faiz oranlarının düştüğünü görürsünüz." dedi.