Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMeğer kararmanın çözümü varmış dedirten yöntem! Dilimlenmiş elmanın kararmasını önlüyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/7LİMON SUYU MUCİZESİ

LİMON SUYU MUCİZESİ

Limon suyu, asidik yapısı sayesinde elma dilimlerinin kararmasını önlemede en etkili doğal yöntemlerden biridir. Kesilmiş elma dilimlerinin üzerine birkaç damla limon suyu sıkmak veya elma dilimlerini limon suyuna batırmak, oksidasyonu geciktirir. Limonun içeriğinde bulunan sitrik asit, enzimlerin oksijenle tepkimeye girmesini önleyerek elmayı daha uzun süre taze tutar.

3/7TUZLU SU İLE KORUMA

TUZLU SU İLE KORUMA

Elma dilimlerini kısa bir süre tuzlu suda bekletmek de kararmayı önleyen etkili bir yöntemdir. Bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz ekleyerek elma dilimlerini bu karışımda birkaç dakika bekletebilirsiniz. Ardından durulayıp tüketebilirsiniz. Tuz, oksidasyonu yavaşlatarak elmanın daha uzun süre parlak kalmasını sağlar.

4/7BAL İLE DOĞAL ÇÖZÜM

BAL İLE DOĞAL ÇÖZÜM

Bal, doğal antioksidanlar içerdiğinden elmanın kararmasını önlemede oldukça başarılıdır. Bir miktar balı su ile karıştırıp elma dilimlerini içine batırdığınızda, balın koruyucu etkisi devreye girer. Bal, enzimlerin oksijenle etkileşime girmesini engelleyerek elmanın tazeliğini korur.

5/7GAZLI İÇECEKLERDEN FAYDALANIN

GAZLI İÇECEKLERDEN FAYDALANIN

Sade maden suyu veya limonlu soda da elma dilimlerinin kararmasını önleyebilir. Karbonatlı içecekler, yüzeyde bir bariyer oluşturarak oksidasyonu yavaşlatır. Elma dilimlerini kısa bir süre gazlı içecekte bekletmek, doğal bir koruma sağlar.

6/7SİRKE İLE UZUN SÜRELİ TAZELİK

SİRKE İLE UZUN SÜRELİ TAZELİK

Elma sirkesi veya beyaz sirke, asidik yapısı sayesinde oksidasyonu önleyen başka bir etkili yöntemdir. Hafif sulandırılmış sirke içerisine elma dilimlerini batırarak, kararmalarını büyük ölçüde geciktirebilirsiniz. Ancak, sirkenin güçlü tadını sevmeyenler için bu yöntem biraz yoğun olabilir.

7/7SAKLAMA KOŞULLARI DA ÖNEMLİ

SAKLAMA KOŞULLARI DA ÖNEMLİ!

Elma dilimlerini hava ile temasını en aza indirecek şekilde saklamak da önemlidir. Hava almayan kaplarda, streç film ile kaplanarak veya vakumlu poşetlerde saklanan elmalar, oksijenle daha az temas edeceğinden kararmaları gecikir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Deprem Haberleri AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
Deprem Haberleri AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
YKS ne zaman, saat kaçta ÖSYM AİS giriş 2025 YKS Üniversite Sınavı bu hafta mı İşte YKS sonuç tarihi
YKS ne zaman, saat kaçta? ÖSYM AİS giriş 2025 YKS Üniversite Sınavı bu hafta mı? İşte YKS sonuç tarihi
MEB LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025 LGS SAYISAL VE SÖZEL KİTAPÇIK YAYINLANDI ❗ LGS soruları ve cevapları nereden öğrenilir
MEB LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS SAYISAL VE SÖZEL KİTAPÇIK YAYINLANDI ❗ LGS soruları ve cevapları nereden öğrenilir?
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak? 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik