Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiAkdeniz mutfağı şefi Mehmet Akdağ kimdir, kaç yaşında? 7 Mehmet'ten balık kelle buğuluma tarifi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/4Akdeniz mutfağı şefi Mehmet Akdağ kimdir, kaç yaşında 7 Mehmetten balık kelle buğuluma tarifi

Restaurant’ın üçüncü kuşak temsilcisi olan Mehmet Akdağ, mekanın işletmecisi ve baş aşçısıdır.

Mehmet Akdağ’ın kaleme aldığı 7 Mehmet isimli kitap 2023 yılında dünyanın en iyi restoran kitabı seçilmiştir.

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan Mehmet Şef’in 41 bin takipçisi bulunmaktadır. Instagram kullanıcı adı ise “7mehmetakdag “

4/4BALIK KELLE BUĞULUMA TARİFİ

BALIK KELLE BUĞULUMA TARİFİ

2 adet balık başı (tercihen levrek veya çipura)
1 adet büyük soğan
10 adet mantar
4-5 adet sivri biber
2 adet olgun domates
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
2 adet defne yaprağı
5 çorba kaşığı domates püresi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Balık kelle buğulama tarifi

İşte balık kelle buğulama için adım adım uygulamanız gereken tarif...

Balık başlarını hazırlayın: Balık başlarını iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın.

Sebzeleri doğrayın: Soğanı halka halka doğrayın.

Mantarları ince dilimler halinde kesin, sivri biberleri ve domatesleri küçük parçalara ayırın. Maydanozu ince bir şekilde doğrayarak hazırlayın.

Sebzeleri soteleyin: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Önce soğanları ekleyin, ardından biber ve mantarları ekleyip mantarlar yumuşayana kadar sotelemeye devam edin.

Sosun hazırlanması: Tavaya doğranmış domatesleri, limon suyunu, defne yapraklarını, domates püresini ve baharatları ekleyin. Tüm bu malzemeleri güzelce karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

Fırınlama: Hazırladığınız sebze sosunu, ısıya dayanıklı bir fırın kabına balık başlarını yerleştirerek gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Servis öncesi: Fırından çıkan balık kelle buğulamanızı ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.

EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ 2025 Sağlık raporları ücretli mi oldu 2025 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı sağlık raporu ücretleri...
SAĞLIK RAPORU ÜCRETLERİ 2025! Sağlık raporları ücretli mi oldu? 2025 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı sağlık raporu ücretleri...
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TVde ne var Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı Kenan Yılmazdan itiraf geldi Mehmet Tural nasıl öldürüldü
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı! Kenan Yılmaz'dan itiraf geldi! Mehmet Tural nasıl öldürüldü?
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik