Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMenemen denince akla ilk Çakallı geliyor! Samsun'un meşhur Çakallı menemeni bakın böyle yapılıyormuş!
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/6DÜZENLİ KARIŞTIRMAK KIVAMINI ARTIRIR

DÜZENLİ KARIŞTIRMAK KIVAMINI ARTIRIR

Çakallı Menemenin püf noktalarından bir diğeri ise pişirme esnasında menemeni düzenli bir şekilde karıştırmaktır. Yumurtaların karıştırılmadan pişirilmesi, onları sert yapabilir. Ancak menemeni sürekli karıştırarak pişirirseniz, yumurtalar kremamsı bir kıvama gelir ve tüm malzemelerle mükemmel bir uyum yakalar. Yavaşça karıştırmak, hem lezzet açısından hem de doku açısından çok önemlidir. Bu, menemeni yumuşak ve kıvamlı tutar.

5/6MENEMENİZE ÇEKİRDEKSİZ DOMATES KULLANIN

MENEMENİZE ÇEKİRDEKSİZ DOMATES KULLANIN

Çakallı Menemenin bir diğer püf noktası ise, kullanılan domatesin türüdür. Çekirdekli domatesler menemenin lezzetini ve kıvamını bozabilir. Bu yüzden, menemen yaparken çekirdekleri alınmış, taze ve sulu domatesler kullanmak önemlidir. Çekirdekli domatesler, menemeni suya batırabilir ve bu da istenilen kıvamın yakalanmasına engel olabilir. Çakallı Menemenin tadını tam anlamıyla alabilmek için, domateslerin taze ve kaliteli olması da oldukça kritik bir detaydır.

6/6YÜKSEK ISIDA PİŞİRMEK

YÜKSEK ISIDA PİŞİRMEK

Çakallı Menemenin pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, pişirme sıcaklığıdır. Menemeni yüksek ısıda pişirmek, malzemelerin hızlıca kavrulmasına ve lezzetinin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Domateslerin suyunun salınmadan karamelize olması, menemeni daha yoğun ve zengin bir hale getirir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, menemeni aşırı yüksek ısılarda pişirerek yanmaması sağlanmalıdır.

EN ÇOK OKUNANLAR
İZMİR ORMAN YANGINI SON DAKİKA: 30 Haziran 2025 bugün İzmir yangını son durum ne, nerede ve neden yangın çıktı
İZMİR ORMAN YANGINI SON DAKİKA: 30 Haziran 2025 bugün İzmir yangını son durum ne, nerede ve neden yangın çıktı?
Yeni Fenerbahçe Başkan adayı Sadettin Saran kimdir, kaç yaşında ve nereli
Yeni Fenerbahçe Başkan adayı Sadettin Saran kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Rengi solan siyahları yeni alınmış gibi yapıyor Eski ve soluk görüntüye son veren yöntemler
Rengi solan siyahları yeni alınmış gibi yapıyor! Eski ve soluk görüntüye son veren yöntemler
Seyahatsever 2025 başvurusu başladı mı, ne zaman yapılacak GSB Seyahatsever projesi KYK ücretsiz konaklama tarihleri ne zaman, yaş sınırı var mı
Seyahatsever 2025 başvurusu başladı mı, ne zaman yapılacak? GSB Seyahatsever projesi KYK ücretsiz konaklama tarihleri ne zaman, yaş sınırı var mı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik