Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMercimek köftesine lezzet katan tüyo! İçine 1 çay kaşığı ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6MERCİMEK KÖFTESİNE 1 ÇAY KAŞIĞI NANE EKLEYİN

MERCİMEK KÖFTESİNE 1 ÇAY KAŞIĞI NANE EKLEYİN

Mercimek köftesine yalnızca 1 çay kaşığı kuru nane ekleyerek bambaşka bir aroma yaratabilirsiniz. Kuru nane, köftenin klasik lezzetini zenginleştirirken aynı zamanda ferahlatıcı bir tat katar. Nane, mercimek ve baharatlarla mükemmel bir uyum sağlar ve köftenizin aromatik kokusunu artırır.

3/6MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİNDE DOĞRU BAHARATLAR

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİNDE DOĞRU BAHARATLAR

Lezzetli bir mercimek köftesi için sadece nane yeterli değildir. Kimyon, kırmızı pul biber ve karabiber gibi baharatlarla tat dengesini oluşturabilirsiniz. Baharatların tazeliği, köftenin tadını belirleyen önemli bir etkendir. Bu yüzden kullandığınız baharatların taze olmasına dikkat edin.

4/6LEZZETİ ARTIRAN DOĞAL MALZEMELER

LEZZETİ ARTIRAN DOĞAL MALZEMELER

Mercimek köftesi yaparken malzemelerin kalitesi lezzeti doğrudan etkiler:

Taze Soğan ve Maydanoz: Doğranmış taze soğan ve maydanoz, köftenize hem renk hem de lezzet katar.

Limon Suyu: Servis sırasında köftenin üzerine sıkılan limon suyu, hem asidik bir denge sağlar hem de aromayı güçlendirir.

Zeytinyağı: Köfte harcınıza bir miktar zeytinyağı eklemek, dokusunu yumuşatır ve daha yoğun bir tat kazandırır.

5/6KÖFTENİN KIYAMINI TUTTURMANIN PÜF NOKTALARI

KÖFTENİN KIYAMINI TUTTURMANIN PÜF NOKTALARI

Mercimek köftesinin tam kıvamında olması için şu adımlara dikkat edin:

Mercimeği İyi Haşlayın: Mercimeği iyice haşladıktan sonra suyunu süzüp bulgurlarla karıştırın. Bulgurun tamamen yumuşaması için sıcak mercimekle iyice yoğurun.

Harca Dinlenme Süresi Tanıyın: Baharatları ve malzemeleri karıştırdıktan sonra harcı biraz dinlendirin. Bu, lezzetlerin birbirine karışmasını sağlar.

6/6SUNUM ÖNERİLERİ

SUNUM ÖNERİLERİ

Mercimek köftesini marul yapraklarının üzerinde, limon dilimleriyle servis ederek hem görsellik hem de lezzet açısından bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Yanında taze nane yapraklarıyla sunum yaparak aromayı destekleyebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni, Farklı Babalar Günü Hediyesi Fikirleri: 2025 Babalar Günü ne zaman, bugün mü, hangi tarihte Babalar Günü hediyesi ne alınır
Yeni, Farklı Babalar Günü Hediyesi Fikirleri: 2025 Babalar Günü ne zaman, bugün mü, hangi tarihte? Babalar Günü hediyesi ne alınır?
SURVİVOR BİRİNCİSİ | Survivor Kim Şampiyon Oldu 2025 2025 Survivor birincisi Adem mi, Batuhan mı
SURVİVOR BİRİNCİSİ | Survivor Kim Şampiyon Oldu 2025? 2025 Survivor birincisi Adem mi, Batuhan mı?
MEB LGS 2025 saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor LGS sınavı ne zaman, saat kaçta LGS sonuçları ne zaman açıklanacak
MEB LGS 2025 saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? LGS sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
LGSden bir gün önce ne yapılmalı LGSye girecek öğrencilere altın değerinde öneriler...
LGS'den bir gün önce ne yapılmalı? LGS'ye girecek öğrencilere altın değerinde öneriler...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik