Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMısır patlatırken kapağı böyle kapatın, asla çalkalamayın! Tek bir tane bile ziyan olmuyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Mısır patlatırken kapağı böyle kapatın, asla çalkalamayın! Tek bir tane bile ziyan olmuyor

30.12.2024 - 19:28 | Son Güncellenme: 30.12.2024 - 19:28

#patlamış mısır#kağıt havlu
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Evde mısır patlatırken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, mısırların tamamının patlamaması veya bazı tanelerin yanmasıdır. Ancak doğru yöntemlerle tüm mısır tanelerini mükemmel bir şekilde patlatmak mümkün. Sadece birkaç basit adımla hem lezzetli hem de ziyan olmayan patlamış mısırlar hazırlayabilirsiniz. İşte mutfağınızda harikalar yaratacak bu pratik yöntem...

1/6Mısır patlatırken kapağı böyle kapatın, asla çalkalamayın Tek bir tane bile ziyan olmuyor

Evde mısır patlatırken kullanılan yanlış yöntemler hem lezzeti olumsuz etkiliyor hem de mısırların tam olarak patlamasına engel oluyor. Özellikle tencereyi sürekli çalkalamak, mısırların eşit şekilde pişmesini zorlaştırıyor. Ancak, basit bir teknikle bu sorunu kolayca çözebilir ve daha lezzetli patlamış mısırlar elde edebilirsiniz. İşte mısır patlatırken uygulayabileceğiniz pratik bir yöntem.

2/6MISIRLARIN PATLAMAMASININ SEBEPLERİ

MISIRLARIN PATLAMAMASININ SEBEPLERİ

Mısır taneleri patlarken yüksek buhar oluşturur. Kapağı doğru kapatmamak, buharın kaçmasına ve tanelerin tam olarak patlamamasına yol açabilir. Mısırları çalkalamak, yağı homojen bir şekilde yaymak yerine bazı tanelerin yanmasına neden olabilir. Bu, tanelerin eşit ısıda pişmesini engeller. Tavayı çok hızlı ısıtmak veya düşük ısıda tutmak, mısırların tam olarak patlamamasına neden olabilir. Dengeli bir ısı seviyesi her zaman en iyi sonucu verir.

3/6Mısır patlatırken kapağı böyle kapatın, asla çalkalamayın Tek bir tane bile ziyan olmuyor

Patlamış mısırların daha hafif ve lezzetli olmasını istiyorsanız, tencerenin sütüne kağıt peçete koyun ve kapağını öyle kapatın. Kağıt peçete yöntemi, patlamış mısırların fazla yağını alarak hafif ve çıtır bir doku oluşturur. Ayrıca, buharın içeride kalmasını sağladığı için tüm tanelerin eşit şekilde patlamasına yardımcı olur. Bu yöntem, hem pratik hem de sağlıklı bir alternatif sunar.

4/6KAPAĞI SIKI KAPATIN VE ÇALKALAMAYIN

KAPAĞI SIKI KAPATIN VE ÇALKALAMAYIN

Geniş bir tabanlı, kalın tabanlı bir tava tercih edin. Tavanın kapağı, buharın kaçmasını önleyecek şekilde sıkı olmalıdır. Tavaya mısırları eklemeden önce yağı orta ateşte ısıtın. Yağ tamamen ısındığında, tavanın tabanına bir katman olacak şekilde mısırları yerleştirin. Çalkalamak yerine yağı tavada yayılmasına izin verin.

5/6Mısır patlatırken kapağı böyle kapatın, asla çalkalamayın Tek bir tane bile ziyan olmuyor

Mısırları yerleştirdikten sonra kapağı sıkıca kapatın. Kapağı hafifçe aralık bırakmaktan kaçının. Buharın içeride kalması, tanelerin tam olarak patlamasını sağlar. Ocağı orta ateşte tutarak mısırların yanmasını önleyin. Patlamalar başladığında ısıyı biraz azaltarak süreci kontrol altında tutabilirsiniz.

6/6MÜKEMMEL PATLAMIŞ MISIR İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

MÜKEMMEL PATLAMIŞ MISIR İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

Taze ve kaliteli mısır taneleri her zaman daha iyi sonuç verir. Eski mısırlar nem kaybeder ve patlama oranı düşer. Fazla yağ kullanımı, mısırların çıtırlığını azaltabilir. 1-2 yemek kaşığı yağ, ideal bir miktardır. Patlama sesi yavaşladığında ocağı kapatarak tavanın içinde kalan sıcaklıkla son tanelerin patlamasını bekleyin.

EN ÇOK OKUNANLAR
KURBANA KAÇ GÜN KALDI 2025 Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihte kutlanacak Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak
KURBANA KAÇ GÜN KALDI? 2025 Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihte kutlanacak? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
DEPREMLER SON DAKİKA: AFAD/Kandilli az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son Depremler Listesi
DEPREMLER SON DAKİKA: AFAD/Kandilli az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son Depremler Listesi
YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA: 2025 YKS üniversite sınavı giriş yerleri belli oldu mu İşte YKS tarihleri
YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA: 2025 YKS üniversite sınavı giriş yerleri belli oldu mu? İşte YKS tarihleri
SON GÜN ALES BAŞVURU EKRANI: ÖSYM AİS ALES başvuru ücreti ne kadar, sınav başvurusu nasıl yapılır
SON GÜN! ALES BAŞVURU EKRANI: ÖSYM AİS ALES başvuru ücreti ne kadar, sınav başvurusu nasıl yapılır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik