Plastik saklama kapları ve şişeler, özellikle sıcak gıda ve içeceklerle temas ettiğinde kimyasal maddeler salabilir.
Plastik kaplar düzenli kullanımla 6 ay - 1 yıl arasında değiştirilmelidir. Mikrodalgada veya sıcak gıdalar için kullanılacaksa BPA içermeyen ürünler tercih edilmelidir.
Mutfak bıçakları, keskinliklerini zamanla kaybeder ve kullanım zorluğu yaratır. Ayrıca düzgün bakım yapılmazsa paslanma veya aşınma riski taşır.
Bıçakların ömrü düzenli bileme işlemleriyle uzatılabilir. Ortalama olarak 2-3 yıl dayanıklıdır. Keskinliğini kaybetmiş veya paslanmış bıçaklar hemen değiştirilmelidir.
Cam kaplar ve şişeler, doğru temizlendiklerinde uzun süre kullanılabilir. Ancak kapaklarındaki lastik veya plastik kısımlar zamanla yıpranır.
Cam kaplar, kapaklarının yıpranma durumuna bağlı olarak düzenli kontrol edilmelidir. Kapaklar deformasyona uğradığında değiştirilmelidir.