Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiNohut kabuklanmasını engelliyor, pamuk gibi oluyor! Tencereye 1 kaşık ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5Nohut kabuklanmasını engelliyor, pamuk gibi oluyor Tencereye 1 kaşık ekleyin

Nohutun pişerken kabuklanmasını önlemek ve pamuk gibi yumuşacık olmasını sağlamak için en etkili yöntemlerden biri karbonat kullanmaktır. Karbonat, nohudun yapısını yumuşatarak daha kolay pişmesini sağlar. İşte karbonatı kullanarak nohudu nasıl mükemmel pişirebileceğinizin detayları:

3/51 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT EKLEYİN

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT EKLEYİN

Nohutları bir gece önceden bol suyla ıslatın. Bu, nohutların şişmesine ve pişme süresinin kısalmasına yardımcı olur. Pişirme aşamasında tencereye nohutlarla birlikte 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat, nohutların kabuklanmasını engelleyerek yumuşacık olmasını sağlar.

4/5Nohut kabuklanmasını engelliyor, pamuk gibi oluyor Tencereye 1 kaşık ekleyin

Nohutları, üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Karbonatlı su, nohutların daha hızlı ve eşit şekilde pişmesine yardımcı olur. Nohutları, kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Karbonat sayesinde nohutlar daha kısa sürede yumuşayacak ve pamuk gibi olacaktır. Karbonat, suyun pH seviyesini yükselterek nohutların hücre duvarlarını zayıflatır. Bu, nohutların daha kolay yumuşamasını sağlar ve kabuklanmayı önler.

5/5SİRKE VEYA TUZ EKLEYİN

SİRKE VEYA TUZ EKLEYİN

Pişirme suyuna bir miktar sirke eklemek, nohudun yumuşamasına yardımcı olabilir. Ancak, sirkenin asidik yapısı nedeniyle nohudun tadında hafif bir değişiklik olabilir. Pişirme suyuna tuz eklemek de nohudun yumuşamasına katkı sağlar. Ancak, tuzu fazla kullanmamaya dikkat edin, çünkü fazla tuz nohudun yapısını sertleştirebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
KİRA ARTIŞI TEMMUZ 2025 📍 Temmuzda kiraya ne kadar zam yapılacak Temmuz ayı kira artışı hesaplama örneği
KİRA ARTIŞI TEMMUZ 2025 📍 Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz ayı kira artışı hesaplama örneği
Kırkpınar Yağlı Güreşleri Canlı İzle | Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarı finale kalanlar kimler Kırkpınarda bu sene başpehlivan kim oldu
Kırkpınar Yağlı Güreşleri Canlı İzle | Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarı finale kalanlar kimler? Kırkpınar'da bu sene başpehlivan kim oldu?
ALES/2 SORU VE CEVAP ANAHTARI 2025 🟠 ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak ALES cevap anahtarı nereden ve nasıl görüntülenir
ALES/2 SORU VE CEVAP ANAHTARI 2025 🟠 ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ALES cevap anahtarı nereden ve nasıl görüntülenir?
İSTANBUL İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 6 TEMMUZ 2025: Güncel İSKİ baraj doluluk oranları son durum
İSTANBUL İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 6 TEMMUZ 2025: Güncel İSKİ baraj doluluk oranları son durum
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik