Öncelikle ördekleri düdüklü tencerede, az miktarda yağ ile iki tarafını da güzelce mühürleyin.
Ardından ördekleri tencereden alın, küp şeklinde doğradığınız soğan ve pırasaları tencereye ekleyerek kavurmaya başlayın.
Sarımsakları da ekledikten sonra aromalar çıkana kadar kavurma işlemini sürdürün.
Taze zencefil, yıldız anason, zerdeçal, karanfil, yenibahar, chili biberi, defne yaprağı ve kuru kişnişi ekleyip baharatların kokusu açığa çıkana kadar karıştırmaya devam edin.
Son olarak file bademleri ekleyin ve hafifçe kavurun.
Malzemeler iyice kavrulduktan sonra mühürlediğiniz ördekleri tencereye geri koyun. Üzerine koruk suyu, sebze suyu ve bir tutam toz muskat ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp ördekler yumuşayana dek pişirin.
Ördek pişerken servis edeceğiniz taze salata için maydanoz, nane, nar, dereotu ve tarhunu temizleyin ve doğrayın.
Salata sosu hazırlamak için pekmez, kırmızı sirke ve tuzu bir kapta çırpın, ardından zeytinyağını azar azar ekleyerek sosun kıvam almasını sağlayın.
Pişen ördeği düdüklüden çıkarıp etleri didikleyin. Pişme suyunu süzüp pırasaları ayırın.
Didiklenmiş ördek etlerini, pişme suyu ve pırasalarla birlikte, biraz yumurta sarısı ekleyerek bağlayın.
Kullanacağınız kalıbın yüzeyini yağlayarak baklava yufkalarını kat kat yerleştirmeye başlayın.
Üçüncü kata geldiğinizde hazırladığınız ördekli harcı eşit şekilde yayın.
Son katları da kapatıp önce kalıp içinde, ardından açık şekilde üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Pişen baklavanızı fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirin, kızgın bir şiş ile baklava deseni vererek sunumunu tamamlayın. Afiyet olsun!