Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiParmak yedirten yaprak sarma tarifi! İç harcına mutlaka ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6YAPRAK SARMA TARİFİ

YAPRAK SARMA TARİFİ

Malzemeler

500 gram salamura asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet taze nane (ince doğranmış)
1 demet taze dereotu (ince doğranmış)
1 demet taze maydanoz (ince doğranmış)
1 limonun suyu
2 su bardağı sıcak su

3/6YAPILIŞI

YAPILIŞI

Salamura asma yapraklarını bol suyla yıkayın ve fazla tuzunun gitmesi için sıcak suda 10 dakika bekletin. Suyunu süzün.

Kuru soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun.

4/6Parmak yedirten yaprak sarma tarifi İç harcına mutlaka ekleyin

Dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, tarçını, yeni baharı, karabiberi ve kuru naneyi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın. Taze nane, dereotu ve maydanozu ekleyin. Limon suyunu da ilave edip karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.

5/6Parmak yedirten yaprak sarma tarifi İç harcına mutlaka ekleyin

Asma yaprağının damar kısmı içe gelecek şekilde düz bir zemine serin. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Yan kenarlarını içe doğru katlayarak yaprağı sıkıca sarın. Tüm yaprakları aynı şekilde sardıktan sonra tencereye dizin.

Sarmaların üzerine bir tabak kapatın ki pişerken dağılmasınlar. 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

6/6YAPRAK SARMASI PÜF NOKTALARI

YAPRAK SARMASI PÜF NOKTALARI

Yaprakların tuzunu iyice arındırmak için birkaç kez yıkayabilirsiniz. İç harca ekleyeceğiniz tarçın ve yeni bahar, sarmaya benzersiz bir aroma katacaktır.

Sarmaların dağılmaması için sıkı sarılmasına özen gösterin ve pişirirken üzerine tabak kapatmayı unutmayın.

EN ÇOK OKUNANLAR
MSÜ TERCİH SONUÇLARI SON DURUM NE❓ MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı
MSÜ TERCİH SONUÇLARI SON DURUM NE❓ MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı?
Son Dakika Ordu hava durumu nasıl 17 Haziran 2025 Ordu Valiliğinden uyarı: Orduda denize girmek yasak mı
Son Dakika Ordu hava durumu nasıl? 17 Haziran 2025 Ordu Valiliği'nden uyarı: Ordu'da denize girmek yasak mı?
Temmuzda EMEKLİ AYLIĞI ne kadar olur 2025 Emekli maaşı zammı için tahminler neler İşte 5 aylık enflasyonla emekli zammı oranı
Temmuz'da EMEKLİ AYLIĞI ne kadar olur? 2025 Emekli maaşı zammı için tahminler neler? İşte 5 aylık enflasyonla emekli zammı oranı
Bu ayki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak İşte TCMB takvimi
Bu ayki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak? İşte TCMB takvimi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik