Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiParmak yedirten yaprak sarma tarifi! İç harcına mutlaka ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6YAPILIŞI

YAPILIŞI

Salamura asma yapraklarını bol suyla yıkayın ve fazla tuzunun gitmesi için sıcak suda 10 dakika bekletin. Suyunu süzün.

Kuru soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun.

4/6Parmak yedirten yaprak sarma tarifi İç harcına mutlaka ekleyin

Dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, tarçını, yeni baharı, karabiberi ve kuru naneyi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın. Taze nane, dereotu ve maydanozu ekleyin. Limon suyunu da ilave edip karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.

5/6Parmak yedirten yaprak sarma tarifi İç harcına mutlaka ekleyin

Asma yaprağının damar kısmı içe gelecek şekilde düz bir zemine serin. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Yan kenarlarını içe doğru katlayarak yaprağı sıkıca sarın. Tüm yaprakları aynı şekilde sardıktan sonra tencereye dizin.

Sarmaların üzerine bir tabak kapatın ki pişerken dağılmasınlar. 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

6/6YAPRAK SARMASI PÜF NOKTALARI

YAPRAK SARMASI PÜF NOKTALARI

Yaprakların tuzunu iyice arındırmak için birkaç kez yıkayabilirsiniz. İç harca ekleyeceğiniz tarçın ve yeni bahar, sarmaya benzersiz bir aroma katacaktır.

Sarmaların dağılmaması için sıkı sarılmasına özen gösterin ve pişirirken üzerine tabak kapatmayı unutmayın.

EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji paylaştı 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
Meteoroloji paylaştı 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
Biyografi 📌 Mehmet Erenler kimdir, neden öldü Halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler kaç yaşında, cenazesi ne zaman, nereden kalkacak
Biyografi 📌 Mehmet Erenler kimdir, neden öldü? Halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler kaç yaşında, cenazesi ne zaman, nereden kalkacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik