Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPaslanmış bıçakları yeniden parlatan yöntem! Tek bir malzeme parlatıyor, eski keskinliğine kavuşturuyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Paslanmış bıçakları yeniden parlatan yöntem! Tek bir malzeme parlatıyor, eski keskinliğine kavuşturuyor

17.09.2024 - 16:36 | Son Güncellenme: 17.09.2024 - 16:36

#bıçak#pas lekesi#leke çıkarma
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Mutfakta sık kullanılan bıçaklar zamanla paslanabilir ve hem görünümleri bozulur hem de keskinliklerini kaybederler. Ancak, pahalı temizlik ürünlerine başvurmadan evde bulunan tek bir malzeme ile bıçaklarınızı hem parlatabilir hem de eski keskinliğine kavuşturabilirsiniz. İşte mutfağınızdaki bıçakları ilk günkü gibi yapmak için basit ama etkili bir yöntem!

1/8Paslanmış bıçakları yeniden parlatan yöntem Tek bir malzeme parlatıyor, eski keskinliğine kavuşturuyor

Mutfakta en sık kullandığımız araçlardan biri olan bıçaklar, zamanla paslanarak hem görünümünü kaybeder hem de keskinliğini yitirir. Bu durum, yemek hazırlarken zorluk çıkardığı gibi, bıçakların hijyenini de olumsuz etkileyebilir. Ancak, bıçaklarınızı tamamen değiştirmek yerine, evdeki doğal malzemelerle onları eski parlaklığına ve keskinliğine kavuşturmak mümkündür. İşte paslanmış bıçakları yenilemenin pratik ve etkili yöntemi!

2/8KARBONAT İLE DERİN TEMİZLİK

KARBONAT İLE DERİN TEMİZLİK

Karbonat, paslanmış bıçakları parlatmanın ve eski keskinliğine kavuşturmanın en doğal yollarından biridir. Biraz karbonatı suyla macun kıvamına getirin ve bıçağın paslı kısımlarına sürün. Ardından, yumuşak bir bez veya sünger ile nazikçe ovalayın. Karbonatın aşındırıcı yapısı pasları yok ederken bıçağın yüzeyini parlatır.

3/8SİRKE VE SU KARIŞIMI

SİRKE VE SU KARIŞIMI

Bıçakları paslarından arındırmak için bir diğer etkili yöntem ise sirke ve sudur. Bıçağı sirke ve su karışımına batırıp birkaç saat bekletmek, pasın çözülmesine yardımcı olur. Sirke, doğal bir temizleyici olarak bıçağın üzerindeki pası söküp atar ve parlaklığını geri kazandırır. Pas temizlendikten sonra, bıçağı iyice durulayıp kurulayın.

4/8LİMON SUYU İLE PARLAKLIK

LİMON SUYU İLE PARLAKLIK

Limon suyu, bıçakları parlatmanın doğal yollarından biridir. Asidik yapısı sayesinde pasın çözülmesini sağlar ve bıçağın yüzeyini temizler. Biraz limon suyu ve tuzu karıştırıp bıçağı bu karışım ile ovalayarak parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Limonun ferahlatıcı kokusu da bıçağın yüzeyine hoş bir koku bırakır.

5/8ALÜMİNYUM FOLYO İLE OVMA YÖNTEMİ

ALÜMİNYUM FOLYO İLE OVMA YÖNTEMİ

Alüminyum folyo, bıçakları parlatmak için basit ama etkili bir malzemedir. Bir parça alüminyum folyoyu top haline getirip bıçağın paslı yüzeyini ovalayın. Folyo, pası nazikçe temizlerken bıçağın parlaklığını da geri kazandırır. Bu yöntem hem pratik hem de oldukça düşük maliyetlidir.

6/8DÜZENLİ BAKIM ŞART

DÜZENLİ BAKIM ŞART

Bıçaklarınızın paslanmasını önlemek için düzenli olarak bakım yapmanız önemlidir. Her kullanımdan sonra bıçağı iyice kurulayarak nemin birikmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca, bıçaklarınızı zeytinyağı gibi doğal yağlarla hafifçe yağlayarak paslanmayı engelleyebilir ve keskinliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

7/8BIÇAKLARINIZI BİLEMEYİ UNUTMAYIN

BIÇAKLARINIZI BİLEMEYİ UNUTMAYIN

Pas temizlendikten sonra bıçağınızın eski keskinliğine dönmesi için bileme işlemi de gereklidir. Bıçağı bileme taşı ya da bıçak bileme aparatı ile birkaç dakika bilemek, hem keskinliğini artıracak hem de daha iyi performans almanızı sağlayacaktır.

8/8Paslanmış bıçakları yeniden parlatan yöntem Tek bir malzeme parlatıyor, eski keskinliğine kavuşturuyor

Acil durumlarda bıçak keskinleştirmenin pratik yollarından biri de seramik tabakların alt kenarını kullanmaktır. Seramik tabak veya kupa gibi bir nesnenin altındaki pürüzlü yüzeyi kullanarak bıçağın kenarını bir ileri bir geri sürterek keskinleştirin. Hızlı ve kolay bir yöntem, evde her an uygulanabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
1 Aydan az kaldı ⏳ Emekli maaşı zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur En düşük emekli maaşı kaç TL bekleniyor İşte 5 aylık enflasyon farkına göre emekli zammı ve 6 aylık için zam oranı tahmini
1 Aydan az kaldı ⏳ Emekli maaşı zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? En düşük emekli maaşı kaç TL bekleniyor? İşte 5 aylık enflasyon farkına göre emekli zammı ve 6 aylık için zam oranı tahmini
MHRS çöktü mü, neden yavaş MHRS Randevu alma sistemi açılıyor mu 16 Haziran 2025 Bugün MHRS son dakika durum
MHRS çöktü mü, neden yavaş? MHRS Randevu alma sistemi açılıyor mu? 16 Haziran 2025 Bugün MHRS son dakika durum
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
MEB LGS SONUCU SORGULAMA | LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? 2025 LGS soruları ve cevapları soru kitapçıkları yayımlandı
16 Haziran Canlı altın fiyatları takip ekranı Gram altın fiyatı ne kadar, gram altın fiyatı için yeni tahmin
16 Haziran Canlı altın fiyatları takip ekranı! Gram altın fiyatı ne kadar, gram altın fiyatı için yeni tahmin
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik