Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra, hamurun dinlenmesi için 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletmek, kıyırlığı artıracaktır. Soğuyan hamur, daha kolay şekil alır ve pişerken daha düzgün kabarır. Ayrıca, soğuyan hamur kurabiyelerin pişme sırasında daha iyi dağılmasını sağlar, böylece kıyır kıyır bir sonuç elde edersiniz.
Kurabiyeleri pişirirken, fırınınızın sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Kurabiyeler yüksek ısıda kısa sürede pişmelidir. Fırının 170-180°C arasında olması idealdir. Fırının sıcaklığının çok düşük olması kurabiyelerin dağılmasına yol açabilir, çok yüksek olması ise dışının yanmasına neden olur. Kurabiyelerin altı altın rengini aldığında pişmiş demektir.