Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPatates haşlarken içine bir kaşık mutlaka ekleyin! Kabuğu çok daha kolay ayıklanıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/62. KABARTMA TOZU KULLANIN

2. KABARTMA TOZU KULLANIN

Kabartma tozu, mutfakta birçok farklı alanda kullanılan doğal bir üründür. Patates haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir çay kaşığı Kabartma tozu, patatesin kabuğunu yumuşatarak soyma işlemini kolaylaştırır. Bu yöntem, hem pratik hem de kimyasal içeriklerden uzak durmak isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Ayrıca, Kabartma tozu patatesin tadını da etkilemeden, kabuğunun daha rahat soyulmasını sağlar.

4/63. TUZLU SU YÖNTEMİ

3. TUZLU SU YÖNTEMİ

Birçok kişi, patatesin kabuğunu soyarken tuzlu suyun etkili olduğunu fark etmiştir. Patatesi haşlarken içine bir çay kaşığı tuz eklemek, patatesin kabuğunun daha kolay soyulmasına yardımcı olabilir. Tuz, haşlama suyunun sıcaklığını düzenleyerek kabuğun daha yumuşak olmasını sağlar. Hem pratik hem de doğal bir yöntem arayanlar için tuzlu su harika bir seçenek olabilir.

5/64. SOĞUK SUYA BATIRIN

4. SOĞUK SUYA BATIRIN

Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra patateslerinizi hemen soğuk suya tutmak, kabukların daha kolay soyulmasını sağlar. Sıcak su, patatesin kabuğunun sertleşmesine neden olabilirken, soğuk su kabuğun gevşemesine yardımcı olur. Patateslerinizi birkaç dakika soğuk suya bırakıp, kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Bu, patatesin lezzetini kaybetmeden pratik bir şekilde soyulmasına yardımcı olur.

6/65. LİMON SUYU VE ZEYTİN YAĞI KARIŞIMI

5. LİMON SUYU VE ZEYTİN YAĞI KARIŞIMI

Bir başka etkili ve doğal yöntem de limon suyu ve zeytinyağı karışımıdır. Limonun asidik yapısı ve zeytinyağının yumuşatıcı etkisi, patatesin kabuğunun hızlıca soyulmasına yardımcı olabilir. Haşlanmış patateslerin üzerine birkaç damla limon suyu ve zeytinyağı ekleyip karıştırarak, kabuğunun kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bu karışım patatesin tadını da zenginleştirir.

EN ÇOK OKUNANLAR
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler İşte yayın günleri
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler? İşte yayın günleri!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman? KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi?
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNBden 0 Faizli Kredi Fırsatları
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNB'den 0 Faizli Kredi Fırsatları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik