Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPatates haşlarken suyuna ekleyin! Kabuğu çok daha kolay soyuluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/7TUZ EKLEYİN

TUZ EKLEYİN

Patatesleri haşlarken suya ekleyeceğiniz bir miktar tuz, kabukların patatesten daha kolay ayrılmasını sağlar. Tuz, patatesin yüzeyindeki suyu çekerek kabuğun gevşemesine yardımcı olur. Bu sayede, haşlanmış patateslerin kabuklarını soyarken zorlanmazsınız. Özellikle büyük miktarda patates haşlamanız gerektiğinde, bu küçük ama etkili yöntem, size zaman ve enerji kazandırır.

3/7Patates haşlarken suyuna ekleyin Kabuğu çok daha kolay soyuluyor

Mükemmel haşlanmış patatesler elde etmek için sadece suya tuz eklemekle kalmayıp dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da vardır. Patateslerinizi haşlamadan önce eşit boyutta olanları seçmeye özen gösterin. Bu, patateslerin eşit şekilde pişmesini sağlar.

4/7SOĞUK SUDA HAŞLAYIN

SOĞUK SUDA HAŞLAYIN

Patatesleri haşlamaya başlamadan önce tencereye soğuk su ekleyin ve patatesleri bu suyun içine koyun. Su ve patateslerin aynı anda ısınması, patateslerin dışının fazla pişmesini engeller.

5/7Patates haşlarken suyuna ekleyin Kabuğu çok daha kolay soyuluyor

Haşlama suyuna yeterli miktarda tuz ekleyin. Tuz, sadece kabukların kolay soyulmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda patateslere lezzet de katar.

6/7Patates haşlarken suyuna ekleyin Kabuğu çok daha kolay soyuluyor

Patateslerinizi fazla kaynatmamaya dikkat edin. Patatesler çok fazla haşlandığında kabukları yırtılabilir ve patatesler dağılabilir. Haşlama süresi, patateslerin boyutuna göre 15-20 dakika arasında olmalıdır.

7/7SOĞUK SUYA DALDIRIN

SOĞUK SUYA DALDIRIN

Haşlanmış patatesleri hemen soğuk suya daldırmak, kabukların çok daha kolay soyulmasını sağlar. Bu yöntem, kabukların hızlı bir şekilde ayrılmasına yardımcı olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 18 Haziran 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI | 18 Haziran 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcunu bugün neler bekliyor?
Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı Müge Anlı Mehmet Tural bulundu mu, kim, neden öldürdü
Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı! Müge Anlı Mehmet Tural bulundu mu, kim, neden öldürdü?
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler Eski ehliyetler için son gün ne zaman Ehliyet yenileme nasıl yapılır
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler! Eski ehliyetler için son gün ne zaman? Ehliyet yenileme nasıl yapılır?
Emekli Promosyonuna zam geldi mi Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, İş Bankası, Vakıfbank emekli promosyon 2025
Emekli Promosyonuna zam geldi mi? Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, İş Bankası, Vakıfbank emekli promosyon 2025
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik