Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPatlıcan Çığırtma meze tarifi nedir? Ege mezesi Patlıcan Çığırtma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3Yapılışı:

Yapılışı:

Patlıcanları Hazırlama: Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve dilimleyin. Tuzlu suda yaklaşık 15-20 dakika bekletin, ardından suyunu süzüp iyice yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın.

Kızartma: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kuruladığınız patlıcan dilimlerini yağda hafifçe kızartın. Kızarttığınız patlıcanları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın.

Diğer Malzemeleri Hazırlama: Aynı tavada doğranmış sarımsakları ve biberleri kavurun. Biberler yumuşayınca kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu bırakıp pişene kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin.

3/3Patlıcan Çığırtma meze tarifi nedir Ege mezesi Patlıcan Çığırtma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

Birleştirme ve Pişirme: Kızarttığınız patlıcanları geniş bir tencereye veya tavanın tabanına dizin. Üzerine hazırladığınız domatesli sosu dökün. Bir çay bardağı suyu da ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.

Servis: Piştikten sonra yemeği ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Patlıcan çığırtma, genellikle soğuk veya oda sıcaklığında servis edilir ve zeytinyağlı bir yemek olarak bilinir. Yanında beyaz ekmekle tüketilebilir. Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
Muharrem ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor 2025 Muharrem ayı orucu var mı, kaç gün, hangi günler ve neden tutulur, kuranda geçiyor mu
Muharrem ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 2025 Muharrem ayı orucu var mı, kaç gün, hangi günler ve neden tutulur, kuranda geçiyor mu?
YKS 2025 SORULARI VE CEVAPLARI: YKS puan hesaplama nasıl yapılır YKS TYT AYT YDT puan hesaplama ekranı
YKS 2025 SORULARI VE CEVAPLARI: YKS puan hesaplama nasıl yapılır? YKS TYT AYT YDT puan hesaplama ekranı
Kırkpınar 2025 Yağlı Güreşleri ne zaman 664. Tarihi Kırkpınar Güreşleri başpehlivanlık ödülü ne kadar, ödüller belli oldu mu
Kırkpınar 2025 Yağlı Güreşleri ne zaman? 664. Tarihi Kırkpınar Güreşleri başpehlivanlık ödülü ne kadar, ödüller belli oldu mu?
LGS TERCİH TARİHLERİ 2025 📍 LGS tercihleri ne zaman yapılır LGS tercihleri nasıl yapılacak
LGS TERCİH TARİHLERİ 2025 📍 LGS tercihleri ne zaman yapılır? LGS tercihleri nasıl yapılacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik