Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPeynir açıldıktan sonra üstü kuruyup sararıyorsa 1 kaşık ekleyin! Haftalarca bozulmadan kalıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Peynir açıldıktan sonra üstü kuruyup sararıyorsa 1 kaşık ekleyin! Haftalarca bozulmadan kalıyor

05.02.2025 - 11:39 | Son Güncellenme: 05.02.2025 - 11:39

#Peynir Saklama#Peynir Taze Tutma#Peynir Sararma#Peynir Kuruma
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Peynir, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ancak açıldıktan sonra hızlıca kuruyup sararması, birçok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Neyse ki, bu sorunun önüne geçmek için basit ama etkili doğal yöntemler mevcut. İşte peynirinizi taze ve yumuşak tutmanın püf noktaları!

1/6Peynir açıldıktan sonra üstü kuruyup sararıyorsa 1 kaşık ekleyin Haftalarca bozulmadan kalıyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynir, açıldıktan sonra hızla kuruyup sararabiliyor. Özellikle hava ile temas eden peynirler, kısa sürede sertleşerek hem lezzetini kaybediyor hem de tüketimi zorlaşıyor. Ancak, basit ve doğal yöntemlerle peynirinizi haftalarca ilk günkü tazeliğinde saklamak mümkün! Üstelik ihtiyacınız olan şey sadece 1 kaşık malzeme. İşte peynirinizi kurutmadan ve küflendirmeden uzun süre muhafaza etmenin pratik yolları.

2/6PEYNİRİN KURUMASINI ENGELLEYEN MUCİZE MALZEME: ZEYTİNYAĞI

PEYNİRİN KURUMASINI ENGELLEYEN MUCİZE MALZEME: ZEYTİNYAĞI

Peynirin üstü açıldıktan sonra havayla temas etmesi, nem kaybına yol açar ve yüzeyinin kurumasına neden olur. Bu durumun önüne geçmek için 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz. Peyniri saklamadan önce üzerini ince bir tabaka halinde zeytinyağı ile kaplarsanız hem nem kaybını önler hem de peynirin bozulmasını geciktirirsiniz. Zeytinyağı, peynirin lezzetini bozmaz ve aksine ona hafif bir aroma kazandırır.

3/6SU VE TUZ KARIŞIMI İLE UZUN SÜRE TAZELİĞİNİ KORUYUN

SU VE TUZ KARIŞIMI İLE UZUN SÜRE TAZELİĞİNİ KORUYUN

Beyaz peynir gibi tuzlu peynirler için en iyi saklama yöntemlerinden biri de salamura suyu kullanmaktır. 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz ekleyerek bir karışım hazırlayın. Peyniri bu karışım içinde saklarsanız hem küflenmesini önler hem de yumuşak kalmasını sağlarsınız. Peynirin doğal tuz oranına bağlı olarak tuz miktarını ayarlayarak, lezzetini koruyabilirsiniz.

4/6SİRKE VE PEYNİR: KÜF OLUŞUMUNU ENGELLEYEN DOĞAL ÇÖZÜM

SİRKE VE PEYNİR: KÜF OLUŞUMUNU ENGELLEYEN DOĞAL ÇÖZÜM

Peynirin yüzeyinde zamanla küf oluşabilir. Bunu önlemek için 1 kaşık elma sirkesi veya üzüm sirkesini temiz bir bez yardımıyla peynirin yüzeyine sürebilirsiniz. Sirke, peynirin tadını etkilemeden yüzeyde koruyucu bir bariyer oluşturarak küflenmesini engeller. Özellikle kaşar peyniri gibi kuru peynirlerde bu yöntem oldukça etkilidir.

5/6PEYNİRİ DOĞRU ŞEKİLDE SAKLAMAK ÖNEMLİ

PEYNİRİ DOĞRU ŞEKİLDE SAKLAMAK ÖNEMLİ

Peyniri uzun süre taze tutmak için sadece ek malzemeler kullanmak yeterli değildir, aynı zamanda doğru saklama koşullarını da sağlamak gerekir. Peynirin hava ile teması ne kadar az olursa o kadar uzun süre dayanır. Streç film veya kilitli saklama kapları kullanabilirsiniz.

6/6Peynir açıldıktan sonra üstü kuruyup sararıyorsa 1 kaşık ekleyin Haftalarca bozulmadan kalıyor

Peynir, buzdolabının en soğuk bölgesinde değil, sebzelik kısmına yakın yerlerde saklanmalıdır. Keserken bıçağınızı temiz tutun: Küf oluşumunu engellemek için her peynir kesiminde bıçağınızı temizleyerek kullanın.

EN ÇOK OKUNANLAR
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik