Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPeynir çabuk küfleniyorsa çözümü çok basit! Kabına 2-3 adet mutlaka koyun
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/5KÜFLENMEYİ ENGELLEMEK İÇİN KABINA LİMON KOYUN

KÜFLENMEYİ ENGELLEMEK İÇİN KABINA LİMON KOYUN

Peynirin küflenmesinin önüne geçmek için uygulayabileceğiniz bir diğer basit yöntem ise, peynirin saklama kabına 2-3 adet kuru limon dilimi koymak. Limonun asidik yapısı, küf sporlarının oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Limon dilimlerini peynirin üstüne ya da saklama kabının içine koyarak, peynirin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, limon doğal bir koku vererek peynirin tadını olumsuz etkilemez, aksine ona hafif bir ferahlık katabilir. Bu yöntem, özellikle sert peynirler için oldukça etkili olacaktır.

4/5PEYNİRİN SAKLANDIĞI ORTAMI DÜZENLEYİN

PEYNİRİN SAKLANDIĞI ORTAMI DÜZENLEYİN

Peynirin uzun süre taze kalması için doğru ortamda saklanması gerekir. Serin, kuru ve karanlık bir ortam peynirin en iyi saklandığı yerdir. Peynirin doğrudan güneş ışığına maruz kalması, onun hızla bozulmasına neden olabilir. Ayrıca, buzdolabındaki nem oranının fazla olması da küf oluşumunu hızlandırır. Peynirinizi buzdolabında saklayacaksanız, buzdolabının alt raflarını tercih etmek daha iyi olacaktır. Burada, daha soğuk ve daha az nemli bir ortamda peynirin ömrü uzar.

5/5PEYNİRİ KESERKEN DİKKATLİ OLUN

PEYNİRİ KESERKEN DİKKATLİ OLUN

Peynirin kesilme şekli de onun ömrünü etkileyebilir. Küflenmiş peynirin sadece yüzey kısmını kesmek yerine, peynirin tamamını dikkatlice kontrol edin. Peynirin sık sık kesilmesi, hava ile temasını artırır ve bu da küf oluşumunu hızlandırır. Mümkünse, peynirin kesilen kısmını hemen tüketin. Kesilen peynirin, doğru bir şekilde saklanmadığı takdirde hızla küflenmeye başladığını unutmayın. Bu nedenle, peynirinizi en az kesmeye çalışarak uzun süre taze tutabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS BİTTİ Mİ, KAÇTA BİTİYOR 2025 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak, sonuç tarihi belli mi, hangi gün
LGS BİTTİ Mİ, KAÇTA BİTİYOR? 2025 LGS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak, sonuç tarihi belli mi, hangi gün?
LGS soruları ve cevapları ne zaman, nerede yayınlanacak 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, sonuçlar ne zaman açıklanacak
LGS soruları ve cevapları ne zaman, nerede yayınlanacak? 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Emekli maaşı zammı 2025 Temmuzda ne kadar olacak En düşük emekli maaşı kaç TL bekleniyor İşte 5 aylık enflasyon farkına göre emekli zammı ve 6 aylık için zam oranı tahmini
Emekli maaşı zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL bekleniyor? İşte 5 aylık enflasyon farkına göre emekli zammı ve 6 aylık için zam oranı tahmini
LGS ne zaman, saat kaçta bitiyor 💻 LGS soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, LGS sonuçları ne zaman duyurulacak
LGS ne zaman, saat kaçta bitiyor? 💻 LGS soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2025 LGS puanı nasıl hesaplanır, LGS sonuçları ne zaman duyurulacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik