Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPeyniri sararmadan ve küflenmeden haftalarca saklamanın yöntemi! Kabına bir miktar koyun
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/7PEYNİRİ DOĞRU AMBALAJLAMA

PEYNİRİ DOĞRU AMBALAJLAMA

Peynirin tazeliğini koruması için ilk adım, doğru ambalajlamadır. Peynirinizi hava almayan, nem geçirmeyen ve gıda saklamaya uygun kaplarda muhafaza etmek önemlidir. Bunun için cam veya plastik saklama kapları tercih edilebilir. Peynirin doğrudan hava ile temasını engellemek, sararma ve küflenmenin önüne geçecektir.

3/7PEYNİR KABINA BİR MİKTAR ŞEKER KOYUN

PEYNİR KABINA BİR MİKTAR ŞEKER KOYUN

Peynirin saklandığı kaba bir miktar şeker eklemek, nemin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Şeker, ortamdaki fazla nemi emerek peynirin küflenmesini engeller. Bu basit ama etkili yöntemle peynirinizi daha uzun süre taze tutabilirsiniz.

4/7PEYNİRİ YAĞLI KAĞIDA SARIN

PEYNİRİ YAĞLI KAĞIDA SARIN

Peyniri saklamadan önce yağlı kağıda sarmak, nem dengesini koruyarak küflenmenin önüne geçer. Yağlı kağıt, peynirin nefes almasını sağlar ve fazla nemin dışarı atılmasına yardımcı olur. Ardından, peynirinizi hava almayan bir kaba yerleştirerek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

5/7PEYNİRİ TUZLU SUDA BEKLETİN

PEYNİRİ TUZLU SUDA BEKLETİN

Bazı peynir türlerini tuzlu suda bekletmek, tazeliğini korumasına yardımcı olur. Özellikle beyaz peynir gibi tuzlu peynirler, tuzlu su içerisinde saklandığında daha uzun süre dayanır. Bunun için, bir miktar suya tuz ekleyerek peynirinizi bu karışımda muhafaza edebilirsiniz.

6/7PEYNİRİ DOĞRU SICAKLIKTA SAKLAYIN

PEYNİRİ DOĞRU SICAKLIKTA SAKLAYIN

Peynirin saklama sıcaklığı, tazeliğini koruması için kritik bir faktördür. Peynirinizi buzdolabının sebzelik kısmında, 2-4°C arasında bir sıcaklıkta saklamak idealdir. Bu sıcaklık aralığı, peynirin sararmasını ve küflenmesini engeller.

7/7PEYNİRİ DİLİMLEYEREK SAKLAMAKTAN KAÇININ

PEYNİRİ DİLİMLEYEREK SAKLAMAKTAN KAÇININ

Peyniri dilimleyerek saklamak, yüzey alanını artırarak küflenme riskini yükseltir. Bu nedenle, peyniri bütün halinde saklamak ve tüketmeden önce dilimlemek daha doğrudur. Böylece, peyniriniz daha uzun süre taze kalacaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR
SINAV HABERLERİ 📚 YKS çıkmış sorular 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri
SINAV HABERLERİ 📚 YKS çıkmış sorular! 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar? YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır? İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri!
Hakan Candan kimdir Nihal Candanın babası Hakan Candan ne iş yapıyor
Hakan Candan kimdir? Nihal Candan'ın babası Hakan Candan ne iş yapıyor?
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi son dakika | Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi son dakika | Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir? Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar?
FED FAİZ KARARI AÇIKLANIYOR FED faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak
FED FAİZ KARARI AÇIKLANIYOR! FED faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik